nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Várja az európai turistákat Ausztrália

Ausztráliában az ország legismertebb látványossága, a Sydney Operaház vezet az idegen nyelvű turisták tájékoztatásában.

nyest.hu | 2010. július 7.
|  

A Sydney Operaház vitorlára emlékeztető tetőszerkezete szinte mindenkinek ismerős; az építészeti és klasszikus zenei látványosságot évente 7 millióan személyesen is felkeresik. A francia és a német anyanyelvű turisták mostantól saját nyelvükön is meghallgathatják az operaház legnépszerűbb audió túravezetését – tájékoztat az eTravel Blackboard honlapja.

A riport szerint Ausztrália nemigen kényezteti el a nem angol anyanyelvű turistákat. Állítólag 2006-ban a Sydney Operaház lett az első ausztrál turistalátványosság, ahol bevezették az idegen nyelvű audió tárlatvezetést. Ekkor azonban még csak a japán, a koreai és a mandarin kínai nyelvű túrákat tették lehetővé. Ezekhez csatlakozott idén a német és a francia nyelvű változat is.

A nagy távolság miatt Európából meglehetősen kevés utazó jut el Ausztráliába, talán ezért nem tartották eddig fontosnak az európai nyelvű tárlatvezetéseket. A késői hiánypótlás azért feltűnő, mert Európában nehéz elképzelni igazán fontos turistalátványosságot, ahol ne lenne többnyelvű audió túravezetés. Ahogy korábban jelentettük, a brüsszeli Atomiumban például 26 nyelv közül választhatnak a turisták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X