nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Újabb botrány a testnevelési karon

Azonnali belső vizsgálatot rendelt el Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora a fideszes Lasztovicza Jenő fiának diplomáját érintő cikkel összefüggésben.

MTI | 2012. július 24.
|  

A hvg.hu hétfőn azt írta, hogy befolyással üzérkedés, többrendbeli közokirat-, illetve magánokirat-hamisítás gyanújával tettek feljelentést ismeretlenek a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának (TF) idei diplomaosztóján történtekkel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK), s az egyik érintett hallgató egy sportügyekben illetékes fideszes politikus, Lasztovicza Jenő fia.

A Semmelweis Egyetem az MTI-hez hétfő este eljuttatott közleményében azt írta: intézményük a hvg.hu hírportál Botrány a TF-en: szabálytalanul kapott diplomát a fideszes képviselő fia? című írásában említett feljelentésről hivatalos tájékoztatást mostanáig nem kapott. Ennek ellenérea cikkben megfogalmazott állítások súlyosságára való tekintettel a rektor azonnali belső vizsgálatot rendelt el, amelynek eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogja olvasható a kommünikében.

Az internetes oldal írásában az áll: július közepén L. J. és Gy. Zs. ünnepélyes keretek között, több tucat évfolyamtársukkal együtt átvették a testnevelő-edző szakos diplomájukat Tóth Miklós dékántól. A portál szerint a dékán is, a hallgatók is tudták: az államvizsga előtt a két egyetemistának összesen 15 jegye hiányzott az abszolutóriumhoz. A cikk állítása szerinta dékán a saját, frissen szerzett kódja segítségével igazolta a hiányzó krediteket az intézmény elektronikus nyilvántartásában, és Hamar Pál oktatási dékánhelyettes, illetve Hrabacsik Mihály tanulmányi osztályvezető segítségével tette hivatalossá az ügyet.

Lasztovicza Jenő az MTI-nek cáfolta az írásban foglaltakat, annak közzétételét jogtalannak, méltánytalannak és etikátlannak nevezte. A fideszes képviselő szerintetikátlan, gusztustalan, hogy politikai célokra akarják felhasználni a fiát. A politikus sérelmezte azt is, hogy leírták a fia nevét a cikkben később a nevet monogramra cserélték, ez ugyanis szerinte ellenkezik az ártatlanság vélelmével. Kifogásolta továbbá, hogy tudomása szerint a szerző egy hallgatót vagy szülőt sem kérdezett meg arról, hogyan alakultak valójában az érintettek tanulmányai, megvédték-e a diplomájukat.Ezzel a cikkel meg lettek bélyegezve ezek a gyerekek. Ki kér tőlük bocsánatot, amikor ki fog majd derülni, hogy jogosan kapták meg a diplomájukat, mert megdolgoztak érte?” – tette fel a kérdést Lasztovicza Jenő. Kifejtette továbbá, hogy már felvette a kapcsolatot ügyvédekkel, akikkel a napokban áttekintik, milyen jogi lépések tehetők az ügyben, mert szerinte nem lehet szó nélkül hagyni, hogyfiatal gyermekeket akarnak meghurcolni, akik még túl is teljesítették az előírt penzumot.

A hvg.hu-nál az MTI megkeresésére közölték: csak azután reagálnak, hogy az országgyűlési képviselő dönt az esetleges jogi lépésekről.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X