nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Roma szak is
Új szakokat indít Erdély első magyar egyeteme

Az intézmény új szakokat, többek közt kulturális mediátor, romológiai, tanítóképző, valamint bank- és pénzügy szakokat indít majd - olvasható a hirado.hu-n.

Edupress | 2012. január 10.
|  

600 ezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági fogadáson, amelyet Erdély első akkreditált magyar egyeteme, a Partiumi Keresztény Egyetem javára tartottak Nagyváradon. Az intézmény a pénzből több új szakot is indít majd, többek között kulturális mediátor, romológiai, tanítóképző, valamint bank- és pénzügy szakot. Az egyetemen jelenleg 14 szakon 950 hallgató tanul.

Az egyetem rektora szerint, az intézményben jól működő közgazdászképzés folyik, ennek természetes kiegészítője lesz a bank- és pénzügyszak, amelyik egy nagyon is konkrét piaci igényre válaszol. Az új szakok beindítására, működtetésére valamint a hallgatók ösztöndíjának kiegészítésére fordítják az idei jótékonysági esten begyűjtött adományokat. Ezen felül Nagyvárad híres labdarúgójáról, Bodola Gyuláról elnevezett ifjúsági- és sportstratégiát dolgoznak ki az erdélyi ifjak otthon maradásért és felzárkóztatásáért.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X