nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új magyar szak indul Nagyváradon

Két új szakkal bővül ősztől a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem kínálata: az egyik ezek közül a hiánypótló magyar szak.

nyest.hu | 2010. június 3.
|  

A következő tanévtől kezdve magyar szakon is tanulhatnak azok, akik a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemre jelentkeznek. A PKE rektora, dr. János-Szatmári Szabolcs szerint az új szak elindításának szimbolikus és gyakorlati jelentősége egyaránt van. A lépés szimbolikus jelentőségű, hiszen az intézmény önmagát tudatosan magyar egyetemként határozza meg, és mint ilyen, feladatának tekinti a magyar nyelvvel és irodalommal való akadémiai szintű foglalkozást. És gyakorlati jelentőségű, hiszen úgy tűnik, a piacnak továbbra is igénye van a magyar nyelv és irodalom szakos tanárok, fordítók, kulturális szakemberek, programszervezők, ügyintézők iránt – írja a Magyarországi Református Egyház honlapja.

A magyar szakon kívül újdonság még az egyetem képzési kínálatában a Társadalmi marginalitás és inklúzió néven szintén 2010-ben induló mesterképzési program is.

A Partiumi Keresztény egyetemen jelenleg három kar működik, amik a bölcsész- és társadalomtudományi, közgazdaságtudományi, illetve művészeti képzéseknek nyújtanak szervezeti keretet. A három karon összesen közel ezer diák tanul. A különböző szakok akkreditációja folyamatosan zajlik.

 

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X