nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Új épületben a Közép-európai Tanulmányok Kara

Felújított épületben fog ezután dolgozni a nyitrai Konstantin Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara, amely a szlovákiai magyar pedagógusok képzését is biztosítja.

MTI | 2011. december 16.
|  

A mintegy 1,1 millió euró értékű beruházás egyharmadát a nyitrai egyetem fizette, míg kétharmadát az európai strukturális alapokból fedezték.

A felújított egyetemi épület ünnepélyes átadásán csütörtökön Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete, illetve néhány magyarországi egyetem képviselője is részt vett.

Komzsik Attila, a Közép-európai Tanulmányok Karának dékánja az Új Szó című napilapnak elmondta: a felújított épület nemcsak az oktatás kényelmesebb és színvonalasabb feltételeit teremti meg, de minden adott ahhoz, hogy szellemi központtá is váljon. Az eredeti alapterületet a duplájára növelték, az eddigi három tanterem helyett hat, a tizenhét irodahelyiség helyett huszonhárom áll a tanárok és diákok rendelkezésére.

A Közép-európai Tanulmányok Kara összesen öt tanszéket és intézetet foglal magába: egyebek között az Óvodapedagógiai és Tanítóképző Tanszéket, a Magyar Nyelv és Irodalomtudományi Intézetet, valamint a Nemzeti és Nemzetiségi Kultúrák Intézetét. A mintegy 900 diák fele magyar.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X