nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Törvényellenes lehet a Facebook arcfelismerése

Bepanaszolta a Facebookot a német fogyasztóvédelmi miniszter az Egyesült Államokban a fogyasztóvédelmi hatóság funkcióját is betöltő szövetségi kereskedelemi hivatalnál (FTC).

MTI | 2011. december 13.
|  

Ilse Aigner panaszlevelében mindenekelőtt a Facebook arcfelismerő alkalmazását kifogásolja. Mint írta, a közösségi oldal üzemeltetője az alkalmazás révén úgynevezett biometrikus adatokat rögzít, ami ellentétes az Európai Unió és az Egyesült Államok közti adatvédelmi egyezménnyel. Az egyezmény alapján az amerikai vállalatoknak kötelességük az európai felhasználók adatait az uniós szabályok szerint kezelni.

Ilse Aigner azt is kifogásolta levelében, hogy a Facebook 90 napig tárol a felhasználó által felkeresett webhelyekre vonatkozó adatokat, de erről nem tájékoztat kellő egyértelműséggel.

Németországban a fogyasztóvédelmi miniszter mellett az egykori keletnémet állambiztonsági hivatal (Stasi) iratanyagát kezelő hivatal vezetője is bírálja a Facebook adatkezelési gyakorlatát. Roland Jahn szerint „a Facebookban az a veszélyes, hogy embereket olyan dolgokra használ, amelyekről az érintettek nem tudnak”. Így egyebek között nem elfogadható, hogy a rendszerben megmaradhat adat, amelyről a felhasználó azt hiszi, hogy már törölte – idézték a Stasi-hivatal vezetőjét német lapok hétfőn.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X