nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tanoda nyílik Újpesten

50 olyan tanuló vesz részt a programban, akinek a problémáit a hagyományos intézményrendszeren belül nem lehet megfelelően kezelni.

MTI | 2013. február 15.
|  

Halmozottan hátrányos helyzetű iskolások felzárkóztatását segítő tanodaprogramot indított az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat. A program szerdai nyitórendezvényén Csóka János Pál, a szervezet elnöke arról beszélt, hogy az újpesti önkormányzattól kapott, csaknem 500 négyzetméteres épületben minden olyan gyereknek szeretnének segíteni, aki lemaradt a tanulásban. Hozzátette: az épületből lépésről lépésre közösségi házat alakítanak ki, ahol a három oktatási helyiség mellett boksztermet és egy helytörténeti kiállítást is létrehoznak. Az épületben táncház és nemzetiségi nyelvoktatás is helyet kap.

Wintermantel Zsolt (Fidesz - Újpestért Egyesület), a IV. kerület polgármestere egy tavalyi felmérésre utalva azt mondta, Újpest számít mindenkire, s bízik abban, hogy a meglévő intézményhálózatot, kulturális és sportéletet a lelkes szakemberek segítségével több hasonló kezdeményezéssel ki tudják egészíteni. Molnár Szabolcs alpolgármester tájékoztatása szerint első körben mintegy 50 olyan tanuló vesz részt a programban, akinek a problémáit a hagyományos intézményrendszeren belül nem lehet megfelelően kezelni. Kiemelte: ez nem cigányprogram, a cél az, hogy segítsék azokat a gyerekeket, akik otthon valamilyen okból nem kapják meg a sikeres tanulmányaikhoz szükséges támogatást. Szólt arról is, hogy noha a program keretében a gyerekeknek a számukra problémás tárgyakból egy jegyet javítaniuk kell egy év alatt, sokkal lényegesebb, hogy az érintettek be tudják fejezni tanulmányaikat és minél magasabb képzettséget szerezzenek.

A képzés résztvevőit heti 26-30 órában szaktanárok segítik.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X