nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Konferenciafelhívás
Találkozások az anyanyelvi nevelésben

Idén először rendezi meg a PTE Bölcsészettudományi Kara Szépe György emlékére a „Találkozások az anyanyelvi nevelésben” című konferenciát.

nyest.hu | 2013. január 22.
|  

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara 2013 tavaszán konferenciát szervez Találkozások az anyanyelvi nevelésben címmel. Az idei konferenciát egy tervezett sorozat indításának szánják. Az eseménysorozat célja, hogy a 2012-ben elhunyt, és az anyanyelvi nevelést mint tudományágat megalapító Szépe György, egykori tanszékvezető szellemisége tovább éljen. A konferenciát az ő emlékének is szentelik a szervezők. Ekkor adják át az újonnan alapított Szépe György-emlékérmet is, amelyet a későbbiekben felterjesztés útján lehet majd elnyerni.

A szervezők azonban nem várják el az előadóktól, hogy Szépe György munkásságára reflektáljanak, hanem szellemiségének a legjellemzőbb vonását szeretnék megjeleníteni: a tágas interdiszcipilinaritást. Szívesen várnak tehát minden előadót (nem csak a szűkebb szakmából), akinek mondanivalója van az anyanyelvi nevelés témájáról.

Az előadások tervezett időtartama 15-20 perc. Amennyiben előadást kíván tartani, kérjük, hogy jelentkezési lapját legkésőbb 2013. március 17-ig töltse ki, és absztraktjával együtt küldje el a talalkozasok1@gmail.com e-mail címre. A továbbiakról minden résztvevőt április 7-ig értesítenek a szervezők. Kérdés esetén forduljon a konferencia szervezőjéhez, Szabó Veronikához a fenti e-mail címen.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X