nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Korábban is volt már kormánytisztviselő az elnök
Szőcs Géza a Magyar PEN Club új elnöke

Szőcs Gézát választotta új elnökévé a Magyar PEN Club, az új főtitkár Tolvaly Ferenc lett.

MTI | 2011. december 9.
|  

„El szeretném kerülni az ígérgetést, egyetlen dolgot szeretnék mégis megígérni: politikai érdeket ebben a szervezetben nem kívánok és nem fogok érvényesíteni. Úgy érzem, van feladat elég. Ne tisztségekben gondolkodjunk, hanem feladatokban” – idézte a szervezet elnökévé megválasztott Szőcs Gézát, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) kultúráért felelős államtitkárát az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény.

Szőcs Géza kiemelte, hogy a PEN Clubot Magyarország egyik legfontosabb nagykövetségének tartja a világban.

Az idén 85 éves Magyar PEN Club szerdán este a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeum szalonjában tartotta tisztújítását; Szőcs Gézát elnöknek, Tolvaly Ferenc írót főtitkárnak választották. A NEFMI kultúráért felelős államtitkársága kommünikéjében kiemelte: a szervezet életében nem ez az első eset, hogy a vezetőségbe kormánytisztviselő kerül, korábban Görgey Gábor, a Medgyessy – kormány kulturális minisztere is ugyanebben a helyzetben volt – írták.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 bibi 2011. december 11. 13:09

"A NEFMI kultúráért felelős államtitkársága kommünikéjében kiemelte: a szervezet életében nem ez az első eset, hogy a vezetőségbe kormánytisztviselő kerül, korábban Görgey Gábor, a Medgyessy – kormány kulturális minisztere is ugyanebben a helyzetben volt – írták."

Hja, a pénz. Nem csak háborúhoz kell az.

Információ
X