nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Szavazzon a legjobb gyerekkönyvre!

Az egyszervolt.hu portál szavazást indított: az elmúlt évtized legjobb gyerekirodalmi alkotásait keresik. Péntektől már szavazhatunk a könyvekre.

MTI | 2010. április 7.
|  

Az utóbbi évtized legjobb gyermekeknek szóló, szépirodalmi jellegű könyveit keresi az Egyszervolt.hu gyermek-kulturális honlap által kiírt Tíz év ötven gyermekkönyve című kezdeményezés, amelynek kapcsán péntektől a nagyközönség is szavazhat az interneten. Az akció indulását a gyermekkönyvek nemzetközi világnapjára időzítették.

A VI. Gyermekirodalmi Fesztivál, az Egyszervolt.hu és a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat közös kezdeményezésének célja, hogy az olvasók figyelmét felhívja az értéket hordozó, új magyar gyermekirodalomra – tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t. Ennek érdekében a témában jártas szervezeteket, intézményeket és szerkesztőségeket kértek fel arra, hogy tegyenek ajánlást az utóbbi évtized során íródott és megjelent legjobb ötven alkotásra.

A felhívás nyomán kétszáz különböző kötetre, illetve sorozatra érkezett ajánlás, többek között Bella István, Lázár Ervin, Parti Nagy Lajos, Csukás István, Marék Veronika, Berg Judit, Böszörményi Gyula, Háy János, Kányádi Sándor, Lackfi János és Varró Dániel legkisebbeknek szóló könyveire.

Az így kialakult mezőnyből az olvasók a http://egyszervolt.hu/gyerekkonyv-szavazas2010/ internetes oldalon választhatnak; a közönség által legjobbnak ítélt köteteket a szakmai szervezetek ajánlásai alapján kialakult top50-es listával együtt május 1-jén a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválon hirdetik ki a budapesti Művészetek Palotájában.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X