nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Számoljunk az NLP-vel!

...avagy hogyan használjuk ki a nyelvtechnológia nyújtotta lehetőségeket az iparban?

nyest.hu | 2017. február 21.
|  

Az elmúlt években hihetetlen fejlődésen ment keresztül a nyelvtechnológia és a mesterséges intelligencia. Tavaly a nagy internetes cégek sorra jelentették be új, mélytanuláson alapuló nyelvi eszközeiket. Csak a Google például megújította gépi fordítóját, az emberi hangtól tulajdonképpen megkülönböztethetetlen beszédhangokat szintetizált, elérhetővé tette legújabb beszédfelismerő és hangvezérlő rendszereit a fejlesztőknek, neurális nyelvelemzőt épített. A februári NLP meetupon arra keressük a választ, hogy hogyan épülhetnek be ezek a fantasztikus eredmények a mindennapok alkalmazásaiba.

Számoljunk az NLP-vel!

A rendezvény február 22-én 18:30-kor kezdődik a Háló Közösségi és Kulturális Központban, a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött az esemény oldalán.

Az estet Körmendi György (Clementine) előadása nyitja. Körmendi a legismertebb és legsikeresebb hazai tartalomelemzéssel és szövegbányászattal foglalkozó cég vezetőjeként osztja meg gondolatait arról, hogy hol éri meg nyelvtechnológiát alakalmazni, milyen elvárásoknak kell megfelelni eközben és milyen következményei lehetnek a technológia bevezetésének. Rung András (Ergomania) nyelvész és ux (user experience, azaz felhasználói élmény) szakértő a hangvezérlés alkalmazásának elveiről, lehetőségeiről és korlátairól tart áttekintő előadást. Az estet a Neticle zárja, akik Zurvey termékük egyik új funkcióját mutatják be.


Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X