nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tankönyv a sokat üldözött kisebbségnek

A török Oktatásügyi Minisztérium most először örmény nyelvű tankönyveket osztott szét az törökországi örmény iskolákban.

nyest.hu | 2010. szeptember 22.
|  

Törökország a mai napig nem hajlandó elismerni az 1915 és 1917 közötti sok százezer áldozatot követelő örmény népirtást, de lassan igyekszik egyre kevésbé diszkriminálni az országban élő nemzetiségi kisebbségek ellen. A nyugati becslések szerint 0,5-1,5 millió örmény halálát okozó népirtás ellenére ma is élnek örmények Törökországban, főleg Isztambulban és környékén, mintegy 70 ezren.

A törökországi örmény kisebbségnek saját iskolái vannak, de korábban sosem kaptak még örmény nyelvű tankönyveket. Az idei az első év, hogy 24 ezer örmény nyelvű tankönyvet osztott szét a török Oktatásügyi Minisztérium az országban található 24 örmény iskolai diákjai között – jelenti a PanARMENIAN.NET.

Az örmény nyelvű tankönyvek a török tankönyvek fordításai, és teljesen ingyenesek. Az örméyn iskolák eddig is kaptak ingyen tankönyveket, de azok török nyelvűek voltak, és nehéz volt belőle felkészülniük az örmény anyanyelvű diákoknak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X