nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
high-tech szerelem
Nincs ötlete Valentin-napra? Az internet segít!

Pár óra múlva kezdődik az őrület. Ha úgy gondolja, hogy a virágcsokrok és drága csokik ideje lejárt, kapja elő az okostelefonját!

nyest.hu | 2014. február 13.
|  

Kevesen tudják, hogy a Bálint-nap eredete az ókori Rómáig nyúlik vissza. Szent Bálint a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje. A legtöbb országban február 14-én, azaz Bálint-napon emlékeznek meg róla. Az ünnep amerikanizálódása következtében elveszítette vallási jellegét, ma már inkább az érzelmek kifejezésén és az ajándékozáson van a hangsúly. A Bálint-nap, ismertebb nevén Valentin-nap történetéről hamarosan megjelenő cikkünkben írunk majd, most inkább az ünneplés legmodernebb módjairól számolunk be. Jöjjön egy kis romantika az okostelefonok világában! 

Vigyázat, a válogatás angol nyelvű honlapokat és alkalmazásokat tartalmaz!
Vigyázat, a válogatás angol nyelvű honlapokat és alkalmazásokat tartalmaz!
(Forrás: bestvalentinesday2014.com)

Love Quotes

Pár órányira vagyunk a Valentin-naptól, ami azt jelenti, hogy bőven van még időnk megtervezni pontos köszöntési taktikánkat. Először is, kell hozzá egy okostelefon és internetkapcsolat. A legegyszerűbb appok a régi, jól bevált szerelmes idézeteket gyűjtik össze nekünk. Ezekből vannak kevésbé jók is, de kifejezetten használható például az angol nyelvű Love Quotes nevű app a Skol Labstől iOS-re és Androidra. Az applikáció rövid szerelmi vallomásokat, idézeteket társít meglepően ízléses képekkel, amiket aztán link formájában elküldhetünk vagy le is tölthetünk. A képek kategóriákba vannak rendezve, hogy könnyen kiválaszthassuk az igényeinknek megfelelőt. És ami még jobb, a Love Quotes ingyenes, cserébe viszont ne lepődjünk meg, ha itt-ott hirdetések bukkannak fel benne.

Love Quotes
Love Quotes
(Forrás: a1.mzstatic.com/)

LoveStagram

Nem alkalmazás, hanem weblap a LoveStagram, ami azoknak szól, akik használják az Instagramot. Belépés után meg kell adnunk, hogy mi a párunk felhasználóneve, és az oldal összegyűjti azokat a képeinket, amelyeknek valamilyen módon (hashtag, bejelölés, földrajzi hely) köze van egymáshoz. Ezután kiválaszthatjuk, hogy milyen típusú képeslap legyen a képekből, montázst szeretnénk-e, esetleg hozzácsapnánk egy Be mine-feliratot, aztán küldhetjük is Kupidóval e-mailben a képeket. 

Nincs ötlete Valentin-napra? Az internet segít!
Forrás: nyest.hu

My Valentine Recipes

Valentin-napi recepteket keresőknek tökéletes választás a My Valentine Recipes Cupcake nevű app, ami kifejezetten az édességekért rajongóknak kedvez. Ez egy ingyenes, androidra letölthető alkalmazás, ami ugyan sok zavaró reklámot tartalmaz, de emellett rengeteg desszert receptjét és díszítési ötletet is. Egy dollárért viszont letölthető iPhone-ra a My Valentine Recipes, ami több mint száz menü ötletét és szép ételfotókat is tartalmaz. Még könnyebbé teszi a készülődést, hogy a kiválasztott receptek hozzávalóit az alkalmazás bevásárlólistává tudja rendezni. Így nekünk már csak a főzés marad. (Az is elég, nem?)

My Valentine Recipes
My Valentine Recipes
(Forrás: a5.mzstatic.com/)

The Valentine Radio

Na, ez lesz az az alkalmazás, ahol nem számít a nyelvi korlát. A The Valentine Radio ugyanis a hangulathoz illő, romantikus zenékről gondoskodik. Ez is ingyenes androidra és iPhone-ra egyaránt. Azt tudja ez az app, hogy összeköt olyan rádiócsatornákkal, amelyek ingyen sugároznak hangulatfokozó zenéket, méghozzá online. Az alkalmazás dizájnja könnyűvé teszi a csatornák közötti váltogatást, így hamar megtalálhatjuk a pillanathoz illő zenét. Állítólag sok Barry White-tal kell számolni! 

The Valentine Radio
The Valentine Radio
(Forrás: nytimes.com)

Kártyák okosoknak

A 9GAG-en találtuk Ben Kling illusztrátor Valentin-napi kártyáit, amik igen népszerűek jelenleg az interneten. A kártyákon híres emberek arcképe és egy rájuk jellemző Valentin-napi kívánság szerepel. Találunk rajtuk írót, filozófust, diktátort, hadvezért, humoristát, sőt néhányon még különböző drogfajtákat is. Ezeket a digitális kártyákat egységesen 2,61 dollárért (kb. 596 forint) tudjuk megvenni, és otthon kinyomtatni. 

"Valójában a remény a leggonoszabb gonosz, mert meghosszabbítja az ember gyötrelmeit."
"Valójában a remény a leggonoszabb gonosz, mert meghosszabbítja az ember gyötrelmeit."
(Forrás: Ben Kling)

Reméljük, hogy az itt felsorolt holnapok és alkalmazások segítettek a Valentin-napi készülődésben. Azoknak, akik a hátuk közepére sem kívánják a romantikus őrületet, ajánljuk a Tindert, ami az egyik legújabb társkereső alkalmazás, és lényege, hogy a hozzánk földrajzilag közel lévő felhasználók fotóit ajánlja fel nekünk, nekünk csak dönteni kell, hogy tetszik-e az illető vagy sem. Ha találat van, vagyis kölcsönösen tetszünk egymásnak, csak akkor jöhet az üzenetváltás. Hajrá!

Források

The New York Times: Sweet Ways to Romance Your Valentine

Ben Kling Valentin-napi kártyái

LoveStagram

Tinder

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X