nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Több oldalas „idézetek”
Plágiumbotrány Csehországban is

Plágiummal vádolja a cseh miniszterelnök kabinetvezetőjét a prágai sajtó.

MTI | 2012. február 25.
|  

Jana Nagyová diplomamunkájában, amelyet a prágai Komenský magánegyetemen végzett tanulmányai befejeztével 2011-ben készített, több oldalt kitevő hosszú idézetek találhatóak a munkaügyi és népjóléti minisztérium elemzéseiből anélkül, hogy a forrás meg lenne jelölve – írja a Reflex című cseh társadalompolitikai hetilap és a Mladá Fronta Dnes című napilap. Mindkét kiadvány azt állítja, hogy birtokában van Nagyová diplomamunkája. A Mladá Fronta Dnes a munka néhány vitatott részét is nyilvánosságra hozta.

Nagyová korábban a munkaügyi és népjóléti minisztériumban dolgozott. A tárca élén akkor Petr Nečas, a mostani kormányfő állt. Miután Nečas miniszterelnök lett, Nagyovát kabinetfőnökévé nevezte ki. A prágai sajtó szerint Nagyová egyike azoknak, akik igen komoly befolyással vannak a miniszterelnök döntéseire. Nagyová a sajtó állításait eddig nem kommentálta.

Radek Mezulánek, aki az egyetemen Nagyová konzulense volt, nem kívánt nyilatkozni az ügyben. Az olomouci Palacký Egyetem tanára, Vladimír Polách a Mladá Fronta Dnesnek azt mondta, hogy a többoldalas idézetek egy diplomamunkában elfogadhatatlanok.

A Reflex úgy tudja: a prágai Komenský egyetemet már hosszabb ideje bírálják, mondván, hogy egyes diplomamunkák eredetisége kétséges. Hasonló problémák miatt a megszűnés veszélye fenyegeti a pilseni Nyugat-csehországi Egyetem jogi karát is, ahol az elmúlt években több ismert politikus – például Stanislav Gross volt kormányfő, vagy Jan Ruml egykori belügyminiszter – szerzett diplomát.

Jana Nagyová tavaly került a sajtó érdeklődésének középpontjába, amikor kiderült, hogy például márciusban prémiumokkal együtt mintegy hárommillió forintnak megfelelő fizetést vihetett haza. Nečas akkor azt mondta: közvetlen munkatársai olyan sokat dolgoznak, hogy megérdemlik a rendkívüli jutalmakat.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Dödölle 2012. február 25. 16:51

Mit akartok ? Nagyová = Nagy ( nőnemű ).

Hollywoodban forgott közszájon a mondás :

Magyar az, aki mögötted lép be egy forgóajtón, és előtted ér be...

Lopás, csalás, hazugság... Nézd meg a miniszterelnökünket, államelnökünket, parlamenti elnökünket...

ŐK vitték is valamire...

Böcsületük, az mondjuk nem maradt...

És EZEK sírnak az EU szankcióiért ?....

Mocskok...

Információ
X