nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Percenként 35 óra videóanyag

Percenként 35 órányi anyaggal bővül a YouTube videomegosztó portál, a népszerű honlap márciusban még "csak" 24 órányi felvétellel gazdagodott egy perc alatt.

MTI | 2010. november 14.
|  

Az oldal 60 perc alatt 2100, naponta 50 400 órányi új videóval bővül - jelentette be a Google internetes birodalomhoz tartozó portál.

Ez a mennyiség azt jelenti, hogy a honlapon tárolt felvételek 176 ezer kétórás mozifilmet tennének ki. Ha ezt televíziós programokban számolnák, a következő 60 évre elegendő adásidőt adna ki a három legnagyobb amerikai csatornának - fogalmazott Hunter Walk, az oldal egyik igazgatója.

A feltöltött felvételek között 50 százalékkal nőtt a 10-15 perces videók aránya. Emellett jelentősen egyszerűsödött a feltöltés a mobiltelefonokról vagy más eszközökről, amelyek lehetővé teszik az ilyen irányú adatküldést.

A YouTube üzemeltetői új célt tűztek ki a felhasználók elé, szeretnék elérni a percenkénti 48 órás feltöltést.

A 2005-ben indult portál ma már világszerte 500 millió felhasználót számlál, és az amatőr felvételek mellett egyre több "professzionális tartalom" is felkerül az oldalra, amelyek most már több mint kétmilliárd felvétel található.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X