nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Felhívás
PeLiKon 2020 oktatásnyelvészeti konferencia

Az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke és a PeLi Oktatásnyelvészeti Kutatócsoport 2020. november 6–7-én online oktatásnyelvészeti konferenciát szervez. Ennek részleteiről - a plenáris előadókról, a konferencia témájáról, a kerekasztalokról - a cikkben tudhat meg többet.

Jánk István | 2020. október 30.
|  

Az Eszterházy Károly Egyetem Magyar Nyelvészeti Tanszéke és a PeLi Oktatásnyelvészeti Kutatócsoport – folytatva a 2018-ban megkezdett hagyományt – 2020. november 6–7-én online oktatásnyelvészeti konferenciát szervez A digitális oktatás nyelvi dimenziói címmel.

A PeLiKon sorozatának célja egy olyan fórum megteremtése, amely teret ad a nyelv és az oktatás sokszínű összefüggésrendszerével foglalkozó kutatók interdiszciplináris párbeszédének. Az idei rendezvényre elsősorban olyan előadásokat várnak a szervezők, amelyek a nyelvészeti szempontoknak és módszereknek a digitális oktatásban, távoktatásban történő alkalmazására irányulnak, illetve amelyek a nyelvi nevelés digitális oktatási kérdéseivel is számot vetnek.

A szervezők a konferenciát kifejezetten interaktív jellegűre tervezik, céljuk, hogy ne csupán a saját kutatási tartalmak megosztására, hanem valós párbeszédekre nyíljon lehetőség a rendezvényen. Ezért a plenáris előadások mellett egyrészt tematikus kerekasztal-beszélgetések, másrészt rövid poszterbemutatók is lesznek.

Plenáris előadók

  • Aczél Petra, intézetigazgató egyetemi tanár, Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kara:
    Digitális oktatás és (nyelvi) kommunikációs készségfejlesztés – Keretek és kihívások
  • Gonda Zsuzsa, egyetemi adjunktus, Eötvös Loránd Tudományegyetem, BTK, Mai Magyar Nyelvi Tanszék:
    Anyanyelvi nevelés és nyelvhasználat a digitális oktatásban
  • Prievara Tibor, gimnáziumi tanár, a #school e-learning keretrendszer megalkotója, a TanárBlog szerzője:
    A digitális pedagógia forradalma – eredmények és vadhajtások

A konferencia előadásairól és kerekasztalbeszélgetéseiről az absztraktfüzetből informálódhat.

A konferencia további részleteiről itt olvashat.

Információ
X