nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Olvasással a hátrányos helyzetűekért

Fiatalok arra vállalkoztak Kaposváron, hogy meséket olvasnak olyan roma gyerekeknek, akik otthon aligha hallanak esti mesét.

nyest.hu | 2010. június 7.
|  

Három főiskolás kísérleti jelleggel arra vállalkozott Kolozsváron, hogy tíz héten át heti egy alkalommal mesét olvas hátrányos helyzetű roma gyerekeknek, majd a felolvasás után el is beszélget a történetről a hallgatósággal. A fiatalok remélik: ezzel segítenek megszerettetni az olvasást, fejlesztik a gyerekek nyelvi készségeit, és nem utolsó sorban egy kellemes, szeretetteljes élményhez juttatják őket.

A beszédkészség köztudottan azoknál a gyerekeknél fejlődik jól, akik sokszínű nyelvi környezetben nőhetnek fel, akikkel sokat beszélgetnek, akiknek sokat olvasnak otthon. Sok roma háztartásban azonban egyetlen könyv sincs, így a gyermekek betűszegény közegben nevelkednek föl. Őket szeretnék megismertetni az olvasás élményével, a mesével a kaposvári főiskolások – számol be a mobilitas.hu oldal.

Gombos Péter, a szervező Magyar Olvasás Társaság alelnöke azt mondja, fantasztikusak az eddigi tapasztalatok: a hátrányos helyzetű családok nagyon nyitottak a könyvkultúra, az olvasás iránt. A sikeren felbuzdulva a Magyar Olvasás Társaság ősszel országos mozgalmat indít, hogy minél többen vállaljanak hasonló közös olvasást a hátrányos helyzetű gyermekekkel.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X