nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Német-magyar irodalmi fesztivál Budapesten

Bár idén nem lesz nemzeti standja Németországnak a 17. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, számos neves német író látogat ide.

MTI | 2010. április 16.
|  

Az idén nem lesz nemzeti standja Németországnak a 17. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon, mégis számos német író látogat hazánkba a Berlin-Budapest német-magyar irodalmi fesztivál keretében április 22. és 25. között – tájékoztatott a budapesti Goethe Intézet.

Nagy Márta, az intézet kulturális osztályvezetője elmondta: a fesztiválra, amit a Goethe Intézet a Petőfi Irodalmi Múzeummal és a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivállal közösen szervez, mindkét országból ismert és jelentős írók kaptak meghívást.

„A közhasznú Lelbach Alapítvány ösztönzésére létrejött rendezvénynek komoly előzményei vannak, tavaly a 9. Berlini Nemzetközi Irodalmi Fesztivál keretén belül a Collegium Hungaricum Berlin épülete adott otthont egy német-magyar irodalmi fesztiválnak. Akkor merült fel, hogy érdemes lenne ugyanennek a fordítottját is megszervezni, amelynek keretében a Magyarországra látogathatnának német írók” – emlékeztetett a kulturális szakreferens.

„Alapvető szempontunk volt, hogy olyan német írókat hívjunk meg, akiknek már van valamilyen kötődése Magyarországhoz” – mondta.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X