nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • Cypriánus: @Mackósajt: Mi a helyzet a Seima-Turbino jelenséggel? Tudunk róla valami újat, és hogy tén...
  2021. 05. 18, 13:24  Az ugor lovakrul
 • Mackósajt: @Mackósajt: Pontosítok, ami a felső rajzon külön Tersek és Botai, az az alsó rajzon terüle...
  2021. 05. 16, 08:51  Az ugor lovakrul
 • Mackósajt: @blogen: Kérdéses, hogy ami a képen van, az valóban a finnugor szétválás kora e. Ráadásul ...
  2021. 05. 16, 08:42  Az ugor lovakrul
 • blogen: Nem lenne nagy ügy, ha végre kiterjedne a magyarországi tudomány horizontja az ugor kort m...
  2021. 05. 10, 03:21  Az ugor lovakrul
 • Fülig James: @gekovacsistvan: "érdemben módosították a nyugat-európai gondolkodásban létező sztereotípi...
  2021. 05. 04, 17:23  Ősmagyar polip ‒ a posztnomád...
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Spektrumon innen és túl
MOZAIK podcast az autizmusról

Új podcast indult állandó szerzőnk részvételével. A MOZAIK Podcast az autizmusról elsősorban az autista embereket nevelő szülőknek szeretne segítséget nyújtani, de nem titkolt céljai közé tartozik a társadalmi szintű szemléletformálás is.

nyest.hu | 2021. február 19.
|  

A leglátogatottabb platformokon már hallható a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért podcastjének első epizódja, melynek témája az autizmus diagnózis feldolgozása. A podcast házigazdái Kapitány Imola, a Mozaik Egyesület alapító tagja, elnöke és Kamrás Orsolya, a Mozaik Egyesület alapító tagja, a nyest.hu állandó szerzője. Az első adásban többek közt szó esik arról, miért van szükség egyáltalán diagnózisra, hogyan dolgozható fel a családban a diagnózis traumája, és hogyan érdemes kommunikálni az autizmusról a szűkebb és a tágabb környezetben.

A készítők mindenekelőtt az autista személyeket nevelő szülőket szeretnék segíteni a hétköznapokban, különös tekintettel a hatékony érdekérvényesítésre és az önszerveződésre. Ugyanakkor a podcast szemléletformáló célzattal is készült, Imola és Orsolya azért vágtak bele a készítésébe, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is hallható legyen annak az országban élő több százezer embernek a hangja, akit valamilyen közvetlen vagy közvetett módon érint az autizmus.

A Mozaik Podcast Az Autizmusról várhatóan havonta jelentkezik új epizóddal, melyekben az autizmussal élő emberek nevelésének lelki és praktikus oldala egyaránt előkerül majd, köztük olyan rázósabb témák is mint a szexualitás, a felnőttkori lakhatás vagy az agresszió, amelyekről szinte egyáltalán nem esik szó a nyilvánosság előtt, pedig az érintett személyek életminőségét alapvetően meghatározó tényezőkről van szó.

Spotify

Információ
X