nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • szigetva: @mederi: Én úgy tudom, emlősök már éltek a dinoszauruszokkal együtt is, de ez végülis mind...
  2023. 01. 29, 18:17  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: Nincs ötletem, annál is inkább, mert szegények lehet, hogy egyszerre , vagy ...
  2023. 01. 29, 18:06  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Úgy vélem, hogy még a Pángea időszakában létre jöhetett a kettős au vagy ua hang...
  2023. 01. 29, 12:37  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @mederi: "Janhunen ezt az irányt szerintem jól látja" Nem, semmi ilyesmivel nem foglalkozo...
  2023. 01. 29, 12:29  Urál‒Altaj
 • szigetva: @mederi: Nemrég hivatkozásokat kértél mások állításai mellé. Erre most felsorolsz egy halo...
  2023. 01. 29, 11:05  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Spektrumon innen és túl
MOZAIK podcast az autizmusról

Új podcast indult állandó szerzőnk részvételével. A MOZAIK Podcast az autizmusról elsősorban az autista embereket nevelő szülőknek szeretne segítséget nyújtani, de nem titkolt céljai közé tartozik a társadalmi szintű szemléletformálás is.

nyest.hu | 2021. február 19.
|  

A leglátogatottabb platformokon már hallható a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért podcastjének első epizódja, melynek témája az autizmus diagnózis feldolgozása. A podcast házigazdái Kapitány Imola, a Mozaik Egyesület alapító tagja, elnöke és Kamrás Orsolya, a Mozaik Egyesület alapító tagja, a nyest.hu állandó szerzője. Az első adásban többek közt szó esik arról, miért van szükség egyáltalán diagnózisra, hogyan dolgozható fel a családban a diagnózis traumája, és hogyan érdemes kommunikálni az autizmusról a szűkebb és a tágabb környezetben.

A készítők mindenekelőtt az autista személyeket nevelő szülőket szeretnék segíteni a hétköznapokban, különös tekintettel a hatékony érdekérvényesítésre és az önszerveződésre. Ugyanakkor a podcast szemléletformáló célzattal is készült, Imola és Orsolya azért vágtak bele a készítésébe, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is hallható legyen annak az országban élő több százezer embernek a hangja, akit valamilyen közvetlen vagy közvetett módon érint az autizmus.

A Mozaik Podcast Az Autizmusról várhatóan havonta jelentkezik új epizóddal, melyekben az autizmussal élő emberek nevelésének lelki és praktikus oldala egyaránt előkerül majd, köztük olyan rázósabb témák is mint a szexualitás, a felnőttkori lakhatás vagy az agresszió, amelyekről szinte egyáltalán nem esik szó a nyilvánosság előtt, pedig az érintett személyek életminőségét alapvetően meghatározó tényezőkről van szó.

Spotify

Információ
X