nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: @Fülig James: 18 Kiegészítés a válaszomhoz. -Megnéztem a linket, de az nem az ural szó ere...
  2022. 11. 29, 10:54  Urál‒Altaj
 • mederi: @Fülig James: 18 Az idéző jelben lévő kérdő mondatrészt magából a cikkből idéztem, de nem ...
  2022. 11. 28, 21:55  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @Fülig James: Alighanem itt arról lehet szó, hogy az obi-ugor összeesküvés végül, a 18. sz...
  2022. 11. 26, 11:19  Urál‒Altaj
 • Fülig James: @szigetva: Azt a reményt mederi pénzéből finanszírozzák, csak ő nem tud róla.
  2022. 11. 26, 11:12  Urál‒Altaj
 • szigetva: @Fülig James: A remény hal meg utoljára.
  2022. 11. 26, 11:06  Urál‒Altaj
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Spektrumon innen és túl
MOZAIK podcast az autizmusról

Új podcast indult állandó szerzőnk részvételével. A MOZAIK Podcast az autizmusról elsősorban az autista embereket nevelő szülőknek szeretne segítséget nyújtani, de nem titkolt céljai közé tartozik a társadalmi szintű szemléletformálás is.

nyest.hu | 2021. február 19.
|  

A leglátogatottabb platformokon már hallható a Mozaik Közhasznú Egyesület az Autizmussal Élő Emberekért podcastjének első epizódja, melynek témája az autizmus diagnózis feldolgozása. A podcast házigazdái Kapitány Imola, a Mozaik Egyesület alapító tagja, elnöke és Kamrás Orsolya, a Mozaik Egyesület alapító tagja, a nyest.hu állandó szerzője. Az első adásban többek közt szó esik arról, miért van szükség egyáltalán diagnózisra, hogyan dolgozható fel a családban a diagnózis traumája, és hogyan érdemes kommunikálni az autizmusról a szűkebb és a tágabb környezetben.

A készítők mindenekelőtt az autista személyeket nevelő szülőket szeretnék segíteni a hétköznapokban, különös tekintettel a hatékony érdekérvényesítésre és az önszerveződésre. Ugyanakkor a podcast szemléletformáló célzattal is készült, Imola és Orsolya azért vágtak bele a készítésébe, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is hallható legyen annak az országban élő több százezer embernek a hangja, akit valamilyen közvetlen vagy közvetett módon érint az autizmus.

A Mozaik Podcast Az Autizmusról várhatóan havonta jelentkezik új epizóddal, melyekben az autizmussal élő emberek nevelésének lelki és praktikus oldala egyaránt előkerül majd, köztük olyan rázósabb témák is mint a szexualitás, a felnőttkori lakhatás vagy az agresszió, amelyekről szinte egyáltalán nem esik szó a nyilvánosság előtt, pedig az érintett személyek életminőségét alapvetően meghatározó tényezőkről van szó.

Spotify

Információ
X