nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Miért tanulnak kínaiul a brazilok?

Egyre több brazil diák érdeklődik a kínai nyelv és kultúra iránt. Őket és a hosszú távú együttműködést is segíti a brazil Konfuciusz Intézet.

nyest.hu | 2010. március 30.
|  

Eleinte csak elvétve hallottuk, de egy ideje már elemzések, felmérések bizonyítják: a kínai nyelvtudásra egyre nagyobb szüksége van annak, aki például az üzleti életben mozog vagy kereskedelmi területen szeretne elhelyezkedni. Nem csoda hát, ha az egyetemisták, főiskolások jelentik az egyik legnagyobb „piacot” a kínai nyelvoktatás számára: ők ugyanis, ha még tanulmányaik alatt felvértezik magukat a megfelelő szintű kínaitudással, kamatostul visszakapják a befektetést.

Brazíliában már egészen biztosan rájöttek erre: ezen a héten ugyanis megkezdődött a Brazíliai Konfuciusz Intézet első rendes tanéve. A brazil diákok a kínai kultúrával és a nyelvvel ismerkedhetnek, és jó esélyük van arra is, hogy cserekapcsolatok révén kijussanak Kínába. A szervezők a későbbiekben azt is tervezik, hogy különböző versenyekkel, kulturális rendezvényekkel színesítik a palettát – nyilatkozta a news.xinhuanet.com oldalnak Shu Jianping, a brazíliai kínai nagykövetség kulturális tanácsosa.

A hosszú távú cél a két ország közötti kapcsolatok erősítése minden téren. A kínaiak lépéseit pedig a várakozások szerint majd brazil kezdeményezések is követik. Kultúra, nyelv, gazdaság – számos szinten alakulhatnak ki fontos kapcsolódási pontok a két állam között. Ráadásul mindkét ország fejlődő gazdasággal rendelkezik, ez is összeköti őket – tette hozzá Jianping

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X