nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mennyire ismered a szomszédodat?

Érdekli-e az átlag magyar városlakót a szomszédja? Erre a kérdésre keres választ egy kutatás, amelyre kedd éjfélig jelentkezhetünk.

nyest.hu | 2014. június 16.
|  

Meg tudnád mondani, hogyan hívják a közvetlen szomszédodat? A Churchill Home Insurance tavalyi felmérése alapján a britek fele nem tudja megmondani a közvetlen szomszédja keresztnevét, harmaduk elsétálna az utcán még kerítésszomszédja mellett is anélkül, hogy észrevenné őt, kétharmaduk pedig még azt sem tudná felidézni, hogy mióta laknak egymás mellett.

winnond/iStocphoto
winnond/iStocphoto

Meglehetősen ismerős a helyzet itthon is, főleg ha nagyvárosban lakunk. De miért ez az eltávolodás? Az előbb említett felmérés szerint azok az emberek, akik nem ismerik a szomszédjaikat, általában vagy nem kedvelik őket – vagy annyira nem bíznak meg bennük, hogy nem is keresik velük a kapcsolatot.

Mi lehet a helyzet Magyarországon? Valóban ennyi áll a dolog mögött vagy egyéb okok is befolyásolják a jelenséget? És vajon jó ez így nekünk vagy változtatni kellene rajta?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a válaszokat egy kutatás, melynek keretében fókuszcsoportos beszélgetéseket végeznek június 19-én illetve 20-án 18 órakor. A csoportba 15-20 és 35-45 éves budapesti lakosok jelentkezését várják, akik szívesen részt vennének egy 60-70 perces beszélgetésen a témában.

Aki tehát szeretne jelentkezni alanyként a fókuszcsoportba, töltse ki a kutatáshoz kapcsolódó szűrőkérdőívet. A beszélgetésben elhangzó véleményeket és a személyes adatokat a felmérés szervezői bizalmasan kezelik. A résztvevők pénzbeli jutalomban részesülnek a beszélgetésben való közreműködésért. 

Érdemes igyekezni, mivel a jelentkezési határidő: 2014. június 17-e, éjfél. A beválogatásról és a további részletekről 2014. június 18-án kapnak értesítést a jelentkezők.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X