nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Mégsem tiltják le a Blackberry szolgáltatásait Szaúd-Arábiában

Mégsem tiltják le a Blackberry szolgáltatásait Szaúd-Arábiában, miután a helyi távközlési hatóság szerint az okostelefon kanadai gyártójával sikerült megállapodni a nemzetbiztonsági kockázatnak minősített műszaki megoldások módosításáról.

MTI | 2010. augusztus 10.
|  

A szaúdi hírközlési és információtechnológiai bizottság keddi bejelentéséből egyelőre nem derül ki, hogy a Blackberry üzenetküldő szolgáltatása végleg, vagy csak ideiglenesen menekült meg a letiltástól.

Az arab világban és számos más országban a kanadai Research in Motion (RIM) készülékein alkalmazott fejlett titkosítási eljárás áthatolhatatlanságát nemzetbiztonsági szempontból kockázatosnak tartják. A titkosszolgálatok munkáját hátráltató technológia betiltását azonban csak az Egyesült Arab Emírségek és Szaúd-Arábia helyezte kilátásba. Döntésüket azzal magyarázták, hogy a RIM nem teremtette meg a lehetőséget arra, hogy a lehallgatásra jogosult hatóságok szükség esetén hozzáférjenek az egyes előfizetők forgalmaihoz.

A királyság távközlési hatósága hétfő estig adott haladékot arra, hogy a helyi mobilszolgáltatók megoldást találjanak a kifogásolt adatkezelési problémákra. A kedden kiadott rövid közlemény szerint annak fényében, hogy a szolgáltatók lépéseket tettek a hatóság elvárásainak megfelelő módosítások életbe léptetésére, engedélyezik az üzenetküldő szolgáltatás használatát.

A feltételek között szerepelt például, hogy a készülékek közötti titkosított adatforgalmat kezelő külföldi szerverek helyett a helyi adatforgalmat szaúd-arábiai adatközpontok kezeljék.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X