nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Megjelent a Pszicholingvisztika kézikönyv!

A kötetet az ELTE bölcsészkarán is bemutatják 2014. szeptember 10-én, délután 16 órakor.

nyest.hu | 2014. szeptember 9.
|  

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent a Pléh Csaba és Lukács Ágnes által szerkesztett Pszicholingvisztika című kétrészes kézikönyv, amely az interdiszciplináris tudomány főbb eredményeit foglalja össze. Magyar nyelven korábban nem jelent meg még ilyen jellegű, átfogó, összefoglaló munka. A nyest érdeklődéssel fog beletekinteni a kötetekbe...

A kötetet Budapesten is bemutatják a közönségnek. 2014. szeptember 10-én 16 órakor az ELTE BTK Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézetében. A könyvről a szerkesztő, Pléh Csaba akadémikus, egyetemi tanár beszél majd. A kiadvány a helyszínen kedvezményesen meg is vásárolható.

Megjelent a Pszicholingvisztika kézikönyv!
Forrás: Akadémiai Kiadó

A pszicholingvisztika a nyelv használatának, megértésének és elsajátításának mentális folyamatait, a használók értelmi, érzelmi és társas működéseit érintő mechanizmusait vizsgálja. Interdiszciplináris terület, amelynek gyökerei a nyelvészetben és a pszichológiában lelhetők fel. Fél évszázada létezik komolyabb formában, vagyis viszonylag fiatal, ám az elmúlt évtizedekben – az ihletését adó területek, vagyis a nyelvészet, a pszichológia és az idegtudomány elméleti és technikai változásainak, továbbá a nyelv használatát és vizsgálatának lehetőségeit is érintő, gyorsan változó műszaki-informatikai környezetnek köszönhetően – sokrétűen fejlődött.

A bemutató időpontja: 2014. szeptember 10. 16:00

Helyszíne: ELTE BTK Gombocz-terem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A fszt. 47.)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X