nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Meghalt a Skype?

Több helyről jelezték, hogy a Microsoft által a napokban megvásárolt Skype elérhetőségével problémák vannak.

nyest.hu | 2011. május 26.
|  

Számos olvasónk jelezte, hogy magyar idő szerint délután fél egy körül a népszerű online kommunikációs-telefonos szolgáltatás, a Skype kliense több helyen lefagyott, majd teljesen leállt. A programot eztán nem lehetett újraindítani, még a gép újraindítása után sem.

A problémát tetézi, hogy a Skype weblapja, a www.skype.com is elérhetetlenné vált. Egyik olvasónk jelezte, hogy elérte ugyan a Skype-honlapot, ott azonban csak egy „Hi, our server has taken a short break” (kb.: „Helló, a szerverünk egy kis szünetet tart”) felirattal találkozott.

Úgy tűnik, globális jelenségről van szó: időközben megjelentek az első hírek a jelenségről a világsajtóban is: a Next Web szerint első pillantásra úgy tűnt, hogy a hiba csak a Windows-klienseket érinti (ezt feltételeztük mi is elsőre), azonban több Mac- és Linux-kliens is belefutott a problémába.

***

A Skype a Twitteren(!) jelezte, hogy értesültek a problémáról és igyekeznek kijavítani azt.

A Skype később ad tájékoztatást az ügyről, egyelőre nem világos, hogy a Microsoft-felvásárlás miatti migrációs problémáról lehet-e szó.

***

Időközben az Inquirer is beszámolt az ügyről, a cikk címe nem kíméli az új tulajdonost: „A Skype katasztrofális összeomlása – a felhasználók a felvásárlást kritizálják”.

***

Az első hivatalos(nak tűnő) reakció: a cég honlapján elhelyezett hibaüzenet változott: eszerint a hiba annak köszönhető, hogy vagy karbantartják a szervereket, vagy egyszerűen túl sokan használják a szolgáltatást, és ezért nem bírnak a túlzott népszerűséggel (there are too many visitors at skype.com and we cannot cope with the popularity). Érdekes olvasata ez az eseményeknek, különösen annak fényében, hogy a hihetetlen népszerűség vajon hogyan tudja világszerte hazavágni a klienseket.

Három órára már nagyjából elérhetővé vált a magyar és az angol nyelvű honlap, azonban itt nincs információ arról, hogyan indíthatók el a kliensek. Azonban a hibáról tájékoztató Facebook-bejegyzést közel kétezren lájkolták eddig, ami bizonyosan a történelem egyik legnépszerűbb hibájává teszi ezt a gikszert.

A cég közzétette a Skype-kliensek ideiglenes javításának módszerét.

Címkék: Média, Tech, Internet, Skype
Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 Negrilia 2011. május 26. 14:23

Én Windows 7-et használok, de nálam sem működik a Skype kb. 1 órája. Viszont a honlapot meg tudom nyitni.

Információ
X