nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Magyar embernek magyar kólát!

Kínáljon üdítőket a Coca-Cola a romániai Istvánoknak, Jánosoknak, Ildikóknak, Enikőknek, Andrásoknak, Sándoroknak és Éváknak is!

nyest.hu | 2013. május 30.
|  

Romániában is ugyanazt a kampányt folytatja a Coca-Cola, mint Magyarországon: a palackokon különböző becenevek, keresztnevek és egyéb megszólítások kerülnek fel. Első pillantásra talán természetesnek vélhetnénk, hogy a Romániában forgalmazott palackokon román nevek szerepelnek. Ugyanakkor mégis furcsa, hogy a szinte tisztán magyarlakta területeken sem kaphatóak magyar nevekkel ellátott üdítőitalok – hívta fel a figyelmet, az Igen, tessék! mozgalom a Magyar Szó Online erdélyi hírportálon.

Az Igen, tessék! felszólítja a Coca-Cola romániai leányvállalatát, hogy „vegye figyelembe azt, hogy Erdélyben jelentős számú magyar is él és kínáljon szénsavas italt az Istvánoknak, Jánosoknak, Ildikóknak, Enikőknek, Andrásoknak, Sándoroknak és Éváknak is”. Mint írták, az erdélyi magyarok „ nem vigasztalódnak egy-egy Viorica, Constantin vagy Ionel feliratozású palack megvásárlásával”.

Mint az Igen, tessék! hangsúlyozta, javaslatával nem egyszerűen a romániai magyarok, hanem a cég érdekeit is védi. A Coca-Cola üzleti érdeke, hogy tekintettel legyen az erdélyi vásárlók egyötödét képező magyar anyanyelvűekre.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X