nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Legálfal a félmegoldás

Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek című pályázatával 1,6 millió forintot nyert el a Belügyminisztériumtól a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság az illegális falfirkálás Szolnokon történő visszaszorítására.

MTI | 2011. április 6.
|  

A terv megvalósítása érdekében a rendőrséghez hat együttműködő partner társult, köztük a város önkormányzata.

A május közepéig tartó projekt több, egymásra épülő lépésben valósul meg, része egy önkéntes hálózat kialakítása, egy szabad felület, egy úgynevezett legálfal kijelölése a graffitisok számára, emellett a témában több lakossági fórumot, az iskolákban pedig egy prevenciós előadássorozatot tartanak – mondta el Szabó Zita őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint az immár bűncselekménynek számító falfirkákat figyelő önkéntesek a felkészítésüket követően önállóan és a rendőrséggel közösen ellenőrzik majd a közterületeket. Egymással folyamatos kapcsolatot tartanak és az észlelt jogsértéseket jelzik a rendőrségnek.

A legális graffitizásra szolgáló falat, amely a Nyúl utcai Kamasztanya 100 négyzetméternyi betonkerítése lesz, Szolnok önkormányzata ajánlotta fel márciusi ülésén hozott határozatával – közölte Gyuricska Éva, a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

A „legálfalat” várhatóan május 7-én adják át, és ezen a napon a korábban kiküldött pályázaton nyertes vázlatok készítői „megfújhatják” alkotásaikat. A művekből fotóalbumok és képeslapok készülnek, így azok maradandóvá válnak. Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, a győztesek díjazásban részesülnek.

A rendezvény kísérőelemeként családi napot rendeznek, amelynek keretében különböző játékokat, kézműves foglalkozásokat, rendőrségi bemutatókat tartanak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X