nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Tippek és trükkök
Le a Facebook-értesítésekkel!

Bár igen triviálisnak tűnhet, sok olvasónk keresett meg bennünket azzal, magyaráznánk már el nekik, hogyan lehet leállítani az e-mailben érkező értesítéseket, ha valami történik velük a Facebookon. Elmagyarázzuk.

nyest.hu | 2011. március 3.
|  

Sok olvasónkat kegyetlenül zavarja, hogy mindenről e-mailt kap, ami a Facebookon történik vele. Erről tanúskodik legalábbis az a több tucat e-mail, ami erről érdeklődik. Szó se róla, a Facebook – alapbeállításai szerint – valóban sok esetben szórja meg e-mail-fiókunkat. A Fácse ugyanis több mint hatvan műveletről tájékoztatja e-mailben a felhasználót.

Egyszeri júzereknek

Az értesítések azonban egyszerűen testreszabhatók. Csak egy kicsit kattintgatni kell hozzá. Íme a teendők listája:

Kattintsunk a Profilom/Account hivatkozásra, ami az oldal jobb felső sarkában található. A legördülő menüből válasszuk a Fiókbeállítások/Account Settings parancsot. Megjelenik a Fiókom/My account oldal. Itt kattintsunk az Értesítések/Notifications fülre.

A megnyíló oldalon 14 csoportba gyűjtve láthatók a műveletek, amelyekről a Facebook e-mailt küld nekünk. A jelölőnégyzetekre kattintva kapcsolhatjuk be vagy ki ezeket az értesítéseket. Sajnos, nincs olyan gomb, amivel az összes jelölőnégyzet egyszerre kapcsolható lenne (pedig igen hasznos lenne, ha máshogy nem is, de legalább csoportonként), de azért némi kattintgatással kikapcsolhatjuk az összes idegesítő értesítéstípust.

Jó kattintgatást az egyszeri júzernek!

Oldalak adminisztrátorainak

Más tészta, ha az ember nem „egyszeri júzer”, hanem – mint Orsi, vagy mint az e cikket körmölő tollforgató – egy Facebook-oldal adminisztrátora. Ilyenkor az adminisztrátor alapbeállítás szerint azonnal e-mail üzenetet kap, amint valaki hozzászól egy poszthoz, vagy esetleg posztol valamit az oldalra.

Bár nekünk a Nyestnél eszünk ágában sem lenne leállítani az értesítéseket, mert mi nagyon szeretjük az olvasóinkat, és nagyon örülünk, ha hozzászólnak a posztjainkhoz, megértjük, ha Orsit azért kicsit frusztrálja a sok üzenet. Ezeket az üzeneteket a Facebook furán kezeli: a profilból nem lehet őket leállítani. Orsi azonban nagyon ügyes volt és észrevette, hogy az értesítő e-mail alján megbújik egy link, amiben leállíthatók az értesítések.

Facebook-bug, de legalábbis gyanú!

Azon azonban sokat gondolkodtunk, ha már az ember rákattintott a fent említett linkre, hogyan indíthatja újra az értesítéseket? Erős a gyanúnk, hogy sehogy. A kattintás után ugyanis egy meglehetősen minimalista oldal nyílik meg:

Le a Facebook-értesítésekkel!

Természetesen dönthetünk úgy, hogy a „Megerősít” gombbal orvosoljuk problémánkat, majd nem aggódunk tovább az ügyön. Ha azonban vissza szeretnénk állítani az értesítéseket, innen sem fog menni. A képen látható „Minden értesítés beállítása” link ugyanis vicces: pontosan ugyanarra a beállítási oldalra mutat, ahonnan ezt a funkciót nem állíthatjuk le.

Szóval adminisztrátorok figyelem: jól gondolják meg, hogy leállítják-e az értesítéseket vagy sem, mivel ez a döntés – ez idő szerint legalábbis – egy életre szól.

Jó morfondítozást az adminisztrátoroknak!

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X