nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kulcskérdés a felsőokatatás pénzügyi autonómiája

Tovább dolgoznak a felsőoktatási törvény koncepcióján - jelentette be Nagy Anna kormányszóvivő.

Edupress | 2011. január 17.
|  

A korábbi dokumentumot egészítik ki többek között a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a kutatóegyetemek rektorainak javaslatai alapján. A végső dokumentum februárban készül el, a hónap első felében már az egyeztetések is folytatódhatnak. A pénteki egyeztetés kulcskérdése a pénzügyi autonómia volt - mondta el Nagy Anna az Edupressnek.

A pénteki, Navracsics Tibor által kezdeményezett egyeztetés nem az első volt a sorban - mondta el Nagy Anna kormányszóvivő. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a felsőoktatás szereplői mellett többek között a felsőoktatási intézmények finanszírozása miatt több minisztérium képviselője is jelen volt az egyeztetésen.

Sokat vár a kormány a felsőoktatástól - indokolta Nagy Anna az egyeztetést. Kifejtette: a felek egyet értenek az alapértékekben és abban, hogy új felsőoktatási törvényre van szükség. A korábbi koncepció kiegészítéseként két további dokumentumot fogalmaznak meg a jövőben: az egyik a problémákat, a másik az alapelveket tisztázza. Ezeket a korábbi koncepcióval februárban dolgozzák össze. A pénteki egyeztetés kulcskérdése az intézmények pénzügyi autonómiája volt.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X