nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Világunk, a kozmosz
Kozmológiai rejtélyek

A világ vezető asztrofizikusai 2014. június 29. és július 5. között az ELTE-n találkoznak. John Peacock, az egyik legismertebb európai kozmológus július 3-án a Magyar Tudományos Akadémia Nagytermében tart nyilvános előadást az asztrofizika elmúlt százéves fejlődéséről.

nyest.hu | 2014. július 1.
|  

Hogyan születnek a bolygók, a csillagok és galaxisok? Mitől kezdett el 14 milliárd éve tágulni a világegyetem, és miért gyorsult fel ez a tágulás az utóbbi néhány milliárd évben? A világ vezető asztrofizikusai 2014. június 29. és július 5. között az ELTE-n rendezett konferencián keresik a válaszokat. A közel száz kozmológus informális előadásokon és beszélgetéseken tárgyal az asztrofizika megoldatlan rejtélyeiről.

A Budapestre érkező számos világhírű kutató közül John Peacock 2014. július 3-án, 7 órakor tart nyilvános előadást a Magyar Tudományos Akadémia Széchenyi téri székházának Nagytermében. Az edinburgh-i professzor néhány hete részesült az „ázsiai Nobel-díjnak” is nevezett Hong Kong-i Shaw-díjban. A konferencián többek között előadást tart Lars Bergstorm is, aki a fizikai Nobel-díjat odaítélő bizottság vezetője. A konferenciát az MTA-ELTE Lendület Asztrofizikai Kutatócsoportja szervezte.

Világunk, a kozmosz
Világunk, a kozmosz
(Forrás: Wikimedia Commons / NASA)

A részletes program a konferencia honlapján tekinthető meg.

Időpont: 2014. június 29 – július 5.

Helyszín: ELTE TTK (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 7 18)

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X