nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Közgazdaságtani ismeretek diákoknak

Az új pénzügyi és gazdasági oktatóközpont a legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat.

MTI | 2013. március 3.
|  

Évente több mint húszezer középiskolás diák fogadására képes a Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja, amelyet uniós forrásból és az OTP Fáy András Alapítvány támogatásával hoztak létre és kedden avattak fel Budapesten – közölte az OTP Bank az MTI-vel. A közlemény szerint az avatóünnepségen Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója vágták át a szalagot, a rendezvényen Vizi E. Szilveszter, az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumi elnöke a központ társadalmi szerepét hangsúlyozta.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az elmúlt év őszén a pénzügyi, gazdasági oktatás és a magyar köznevelés szempontjából mérföldkőnek számító program indult a húszéves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány irányításával. A központ tervei már 2010-ben megszülettek, a tavaly ősszel elnyert EU-forrás pedig lehetővé tette, hogy három hónappal a sikeres pályázat után már diákokat fogadhasson az intézmény. Így már „a próbaüzem” során mintegy 2000 középiskolás vett részt a pénzügyi, gazdasági alapismereteket adó oktatásokon. A központ és az azon keresztül megvalósuló program teljes költsége eléri az 1,6 milliárd forintot. Az alapítvány ebből 1,1 milliárd forintot uniós forrásból, 500 millió forintot az OTP Bank támogatásából finanszírozott.

A bank közleménye alapján az intézmény legmodernebb audiovizuális eszközökkel ellátott tantermeiben fogadja és oktatja az ország különböző pontjairól érkező diákokat, akik saját fejlesztésű tréningprogramokon vehetnek részt. Emellett az intézmény tudományos központként a diákok pénzügyi és gazdasági ismereteihez kapcsolódóan nyilvános kutatásokat végez, amelyek alapján szakmai ajánlásokat fogalmaz meg, valamint tananyag- és módszertani fejlesztéseket valósít meg. Az alapítvány – eddigi tevékenységét megtartva – új eszközrendszerrel támogatott, középiskolákba utazó oktatói hálózatot is üzemeltet.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X