nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kötelező nyelvtanulás Srí Lankán

Srí Lanka az ország 3 nyelvére kiterjedő nyelvoktatási programot tervez az ország 1,2 millió állami alkalmazottja számára.

nyest.hu | 2010. május 3.
|  

A vezetők halálával tavaly májusban ért véget Srí Lankán a Tamil Tigrisek éveken át tartó függetlenségi harca. Azóta az ország az egységes együttélés módját keresi. A 20 milliós állam többsége az északi indiai nyelvekkel – és így az indoeurópai nyelvekkel – rokon szingaléz nyelvet beszéli, de a lakosság egy jelentős hányadának (18 százaléknak) a dél-indiai dravida tamil az anyanyelve.

A Nemzeti Nyelvek és Társadalmi Integráció Minisztériuma most úgy döntött Srí Lankán, hogy a két nagyobb nemzetiséget többek úgy lehet egymáshoz közelíteni, ha legalább az állami alkalmazottak beszélik az ország két hivatalos nyelvét – ezek jelenleg a szingaléz és a tamil –, illetve az angolt, amit a lakosságnak csupán 10 százaléka ismer.

Ez a lépés 1,2 millió állami alkalmazottat érintene az ISRIA (Interational Security researsch and Intelligence Agency – Nemzetközi Biztonsági Kutatás és Titkosszolgálat) honlapjának jelentése szerint. Arról nem szól a hír, hogy milyen módszerekkel, milyen forrásokból, és mennyi időn belül tervezik az ország állami alkalmazottait háromnyelvűvé képezni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X