nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kortárs színházi találkozó Székelyudvarhelyen

Nyolc kortárs drámával, különböző témákat felölelő szakmai előadásokkal és beszélgetésekkel, kiállításokkal, valamint rádiójátékkal várja közönséget a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház a hétfőn kezdődő III. DráMA kortárs színházi találkozón.

MTI | 2010. október 11.
|  

A négynapos találkozó célja keretet teremteni a magyar és román kortárs dráma, és az azt bemutató társulatok számára – mondta Nagy Pál, a házigazda Tomcsa Sándor Színház igazgatója az Új Magyar Szó című bukaresti napilapnak.

Az október 15-ig tartó III. DráMA színházi találkozón fellép egy-egy produkcióval a temesvári, az aradi, a kolozsvári, a galaci, a Piatra Neamt-i és a marosvásárhelyi színház.

A fesztivált Gianina Carbunariu Mady-Baby című előadása nyitja, melyet a Temesvári Csiky Gergely Állami Színház visz színre, és látható lesz Matei Visniec Madox – három éjszaka című előadása is a Tomcsa Sándor Színház feldolgozásában. Az Aradi Kamaraszínház és a házigazda társulat közös produkciójaként a Liselotte és a május című darabot mutatják be, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Visky András nagysikerű Visszaszületés című előadásával lesz jelen, míg a Piatra Neamt-i Ifjúsági Színház a Soldatii című előadással lép színpadra.

A tervezett program részeként – az előadások mellett – romániai és magyarországi színházi szakemberek részvételével szakmai beszélgetésekre kerül sor, amelyeken a kortárs magyar és román dráma helyzete is terítékre kerül.

A III. DráMA kortárs színházi találkozó előadásainak zöme stúdiótérben játszódik, de a Csurulya Csongor által rendezett Boldogság gyere haza egyéni előadásnak egy kávéház ad majd otthont. A találkozó ideje alatt a székelyudvarhelyi Művelődési Ház előcsarnokában Ignácz Rózsa életét bemutató tárlatot lehet megtekinteni a budapesti Országos Színháztörténeti Intézet jóvoltából.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X