nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kómából ébredve idegen nyelven szólalt meg a kislány

Eddig nemigen beszélt németül, most viszont folyékonyan – a 13 éves horvát kislány, miután felébredt a kómából, csak idegen nyelven szólalt meg.

nyest.hu | 2010. április 12.
|  

A 13 éves horvát kislány értett ugyan egy kicsit németül, de nem túl magas szinten beszélte a nyelvet. Hogy miért épp ezen a nyelven szólalt meg, miután felébredt a kómából, rejtély. Annyi azonban bizonyos, egyelőre az anyanyelvén nem, csupán németül kommunikál a spliti kórházban ápolt kis beteg.

A croatiantimes.com beszámolója szerint a kislányt magas lázzal vitték kórházba a kikötővárosban, és hamarosan kómába esett. Az aggódó szülők legnagyobb meglepetésére azonban a rövid ideig tartó kómából felébredve gyermekük csupán németül tudott megszólalni. A hihetetlenül hangzó esetről szóló híreket Dujomir Marasović, a kórház igazgatója is megerősítette.

Az eset már csak azért is érdekes, mert az általános iskolás, egyébként Knin városából származó kislány alig-alig tudott csak németül a kómát megelőzően. Most azonban – írja a Slobodna Dalmacija című hírújság – folyékonyan beszéli az idegen nyelvet. Hogy vajon hová lett a horvát nyelvtudása, arról nem szól a fáma. És arról sem, mennyi esély van rá, hogy a kislány az anyanyelvét újra felidézze, netán elfelejtse a gyorsan jött némettudást. Lehet, hogy addig is okos dolog lenne gyorsan lenyelvvizsgázni.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X