nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kiszabadultak a „flakonba zárt lelkek”

Legálisan „fújhattak” graffitiket szombaton Szolnokon mindazok, akiknek szenvedélye ez a fiatalok körében kedvelt önkifejezési forma; mindehhez az önkormányzat adott szabad falfelületet, nevezetesen a helyi Kamasztanya fehér kerítését.

MTI | 2011. május 8.
|  

A „legálfal” átadása része volt annak a Falfestészettel a közbiztonságért! avagy Flakonba zárt lelkek elnevezésű projektnek, amelyet a Belügyminisztérium 1,6 millió forintos támogatásával a Szolnok Városi Rendőrkapitányság valósít meg a szolnoki önkormányzat együttműködésével – mondta Szabó Zita őrnagy, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek.

Tájékoztatása szerint a szombati legális fújást egy pályázat előzte meg, amelyen konkrét elképzeléseik terveivel indulhattak a szolnoki fiatalok. A stílust és a témát szabadon választhatták meg, azonban a szakmai zsűri előnyben részesítette például az ábrákat is tartalmazó, valamint a Kamasztanya érzelem- és gondolatvilágához közel álló munkákat.

A „legálfalon” végül harmincegyen készíthették el alkotásaikat. A kivitelezéshez a festéket a szervezők biztosították, és a zsűri az öt legjobb graffitist tárgyjutalomban részesítette.

A graffiti-készítés mellett az egész napos programot többek között a rendőrség bűnügyi technikai, vízirendészeti és szolgálati gépjármű bemutatója színesítette, míg az „egészségsarokban” a káros szenvedélyekről való leszokáshoz szolgáltak tanácsokkal a tizenéveseknek.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X