nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kéz a kézben: angol, spanyol és jelnyelv

Gyermekeknek szóló koncertshow jelenik meg Amerikában angolul és spanyolul, jelnyelven kísérve. Remélik, hidat teremt a kultúrák között.

nyest.hu | 2009. október 12.
|  

Amerikában komoly törekvés a spanyolajkú bevándorlók társadalmi integrációja. Közel egy éve dolgoznak azon a projekten, amely ebben a hónapban lát napvilágot, és amelynek célja a kultúrák egymáshoz való közelítése - számol be a prweb.com.

Egy neves zenei stúdióval kezdeményezett együttműködést Beth Butler vállalkozó és kétnyelvű oktató egy olyan DVD létrehozása érdekében, amelyen egy gyerekeknek szóló koncerten együtt szerepel az angol, a spanyol és az amerikai jelnyelv. Ez a felvétel Amerika-szerte ingyenesen elérhető lesz az összes állam valamennyi TV-adója számára. "Ez egy lehetőség minden államnak, hogy ezen a három nyelven minőségi gyermekprogramot sugározhasson. A Boca Beth Program célja, hogy javítsa gyermekeink beszéd-és olvasási készségét" – fogalmaz Butler, a program ötletgazdája.

Felmérések szerint az Egyesült Államok a világon a 34. helyet foglalja el az elemi oktatás területén, így nem csoda, hogy az Obama-adminisztráció is nagy hangsúlyt fektet a kora gyermekkori nevelésre. Azokra a kutatásokra hivatkozva, amelyek kimutatják, hogy öt éves kor alatt könnyebb a második és a harmadik nyelv elsajátítása, előszeretettel támogatnak olyan háromnyelvű TV-programokat, amelyek szórakoztatóak és könnyen követhetők. A Boca Beth Program koncertshowja éppen ilyen: az angol és spanyol nyelv látszólag mellékes együtt-szerepeltetése elősegíti a gyors és hatékony nyelvelsajátítást, ráadásul mindez meg van fűszerezve egy 30 perces jelnyelvi kiegészítéssel.

Információ
X