nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Kaliforniában állami támogatással tanulhatnak a felsőoktatásban az illegális bevándorlók gyermekei

Aláírásával szentesítette Jerry Brown kaliforniai kormányzó azt törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az államában köztámogatásban részesülhessenek az illegális bevándorlók – írta vasárnapi számába a The Washington Post.

MTI | 2011. október 10.
|  

A törvény ellenzői erősen vitatják, hogy a közpénzek felhasználhatók-e a törvénytelenül bevándoroltak támogatására. Rámutattak, hogy Kalifornia állam a gazdasági nehézségek miatt kénytelen volt csökkenteni oktatási költségvetését, és megemelni a tandíjat a felsőoktatási közintézményekben.

Egy hasonló, az Obama-kormány által támogatott törvénytervezet, amely lehetővé tette volna, hogy az illegális bevándorlóknak a főiskolákon tanuló, vagy fegyveres erőkben katonai szolgálatot gyermekei előtt megnyíljon a lehetőség az amerikai állampolgárság megszerzése felé, tavaly megbukott a demokrata többségű szenátus ellenállásán.

Kaliforniában az a szokatlan helyzet állt elő, hogy miközben a más tagállamokból érkezett amerikai állampolgárok az esetek többségében emelt tandíjat kötelesek fizetni, az állam törvényei garantálják az alacsonyabb tandíjat mindazok számára, akik legalább három évig kaliforniai középiskolában tanultak, s azt el is végezték.

Kaliforniában becslések szerint mintegy 25 ezer illegális bevándorló diák tanul az államban élők számára biztosított kedvezményes tandíjjal.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X