nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Itt a magyar hangalapú keresés Andoridon!

Elérhetővé vált a magyar hangalapú keresés az Android operációs rendszerű mobiltelefonok Google-alkalmazásában, továbbá a program most már felismeri a magyar kézírást is – közölte a Google Magyarország pénteken az MTI-vel.

MTI | 2012. augusztus 17.
|  

A program hangalapú keresése Android 2.2 vagy annál frissebb androidos okostelefonon közvetlenül a Google keresőben látható mikrofon jelzésre kattintva érhető el, régebbi telefonokon pedig a Google Playből a Voice Search alkalmazást letöltve működik. A hangalapú keresés egyszerre csak egy nyelven keres, a nyelvet a beállítások menüben lehet kiválasztani,

Kísérleti funkcióként a magyar kézírást is felismeri a program okostelefonon és tableten is, így a keresett szót, kifejezést akár az érintőképernyőre ujjal írva is meg lehet adni. Ez a szolgáltatás Android 2.3 rendszerű és újabb okostelefonokon, Android 4.0 rendszerű és újabb tableteken, valamint legalább iOS5-öt futtató Apple-készülékeken érhető el.

A hangalapú keresési funkció fejlesztéséről a Google azt írta, amikor új nyelvet tanítanak meg a keresőnek, először több százezer kifejezést gyűjtenek össze, a mérnökök a különleges szabályrendszerű nyelveknél több ezer szó kiejtését kérték az adott nyelveket anyanyelvükként beszélő önkéntesektől. Ezek után olyan gépi tanulási folyamatot hoztak létre, amely képes a már kapott adatok alapján megjósolni más szavak kiejtését is.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X