nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • durek: @aphelion: Bizonyos nyelvjárásokban pedig az "e" és az "a" is használatos mutatónévmásként...
  2020. 07. 03, 18:12  Mi is az az Uralonet?
 • mederi: Kérdés.. (Több is van, de most csak ez.) A múltidő jele a magyarban egy vagy két t. Valóba...
  2020. 07. 03, 17:55  Szótekerészeti agybukfenc
 • aphelion: @mondoga: Így van. @durek: Azokban a nyelvváltozatokban, ahol következetesen elhagyják a n...
  2020. 07. 03, 17:50  Mi is az az Uralonet?
 • durek: @szigetva: "tehát: mutató névmás = az, névelő = a." nem igaz ...tehát: mutató névmás = az,...
  2020. 07. 03, 17:19  Mi is az az Uralonet?
 • mondoga: @aphelion: "Igen, mert az ősnyelvek eleve úgy vannak rekonstruálva, messze nem 100%-os pon...
  2020. 07. 03, 17:06  Mi is az az Uralonet?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
IP-telefonbetyárok

Több mint harmincmillió forintos kárt okozó hackertámadás érte május 28-án a Heves megyei önkormányzat IP-telefon alközpontjának szerverét – tájékoztatta az önkormányzat elnöki kabinetjének vezetője pénteken az MTI-t.

MTI | 2012. június 1.
|  

A pontos adatok még nem állnak rendelkezésre, de az önkormányzati telefonközpont jogosulatlan használatával lebonyolított forgalom értéke vélhetően meghaladja a 30 millió forintot. A különösen nagy vagyoni kár miatt Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és Barta Viktor megye főjegyző feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon – közölte Zelei Dániel.

Mint elmondta: a külföldről irányított támadás során egy lettországi emelt díjas számot hívtak, melynek információik szerint percenként csaknem 25 ezer forint a díja. Az önkormányzatnál a pünkösdhétfői munkaszüneti nap után, kedden észlelték a támadást és azonnal megszakították az önkormányzat szerverkapcsolatait.


A történtekről miután az önkormányzati közfeladat ellátásának veszélyeztetése és a szolgáltatás jogosulatlan igénybe vételének külföldi célállomása miatt nemzetbiztonsági kockázat is felmerülhet az Alkotmányvédelmi Hivatal Heves Megyei Kirendeltségét is tájékoztatták közölte Zelei Dániel.

A Heves megyei önkormányzat telefonhálózata IP-technológián, azaz internetes alapokon működik. Ez a modern, napjainkban igen elterjedt megoldás más hivatalokban, így minisztériumokban és kormányhivatalokban is alkalmazzák. A számos kényelmi szolgáltatás mellett a technológia komoly költségmegtakarítást is eredményez fűzte hozzá a kabinetvezető.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
1 siposdr 2012. június 3. 17:28

A hírhez csak annyit: ha nem IP telefont használtak volna, hanem "normál" vezetékest, vagy mobilt, akkor ilyen eset egyszerűen nem következhetett volna be. Nézzük csak meg a telefonszolgáltatók tarifa táblázatát: nem tartalmaznak ilyen költségeket. Ezért is jelölnek meg a különböző vetélkedők során (lásd: CSISZ) a potenciális szavazatküldő országok mindegyike számára külön, számukra belföldön hívható emeltdíjas szavazatgyüjtő számokat.

Információ
X