nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyenes e-könyvek, látványos videók

Az ország egyik legnagyobb könyváruházláncát üzemeltető Alexandra ingyenes e-könyvekkel, a gyerekek körében népszerű, mesefilmes videókat tartalmazó mese.tv látványos videókkal gazdagodott.

MTI | 2011. április 4.
|  

Magyarországon is egyre népszerűbbek az e-könyvek, illetve a mobiltelefonon vagy számítógépen olvasható könyvek. Ezt az igényt felismerve indította el az Alexandra webáruházának (www.alexandra.hu) új aloldalát, amelyen száz magyar kötet lapozható. Szó szerint, mert az olvasás olyan élményt nyújt, mintha valódi könyvet tartana a kezében az ember. A lapok forgatásakor hallani a papír zörgését. A fejlesztésben hangmérnök is részt vett, akinek köszönhetően stílusos zene szól, ha betöltünk egy könyvet. A tipográfia professzionális, négy betűtípus közül választhatunk.

Az e-könyvekben könyvjelzők is elhelyezhetők, így a felhasználók később könnyen visszatérhetnek oda, ahol akár napokkal vagy hetekkel korábban abbahagyták az olvasást. A 100 könyv kínálatában olyan népszerű, fiatalok és idősebbek által egyaránt gyakran forgatott klasszikusok is ingyenesen elérhetők, mint például Benedek Elek: Világszép nádszál királykisasszony, Gárdonyi Géza: Egri csillagok, Jókai Mór: Kárpáthy Zoltán, Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem, Kosztolányi Dezső: Esti Kornél, Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője, Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig.
Dallos István, az Alexandra informatikai vezetőjének közlése szerint az e-könyvek számának növekedése megkerülhetetlen tényező lett. Úgy vélekedett, hogy az lesz az igazi nagy forradalom, amikor majd felnő az a generáció, amelyik már e-tankönyvekből tanul – nekik az e-könyv lesz a hagyományos könyv...

Az MTI-Pressnek elárulta, hogy az Alexandra másfél éve fejleszt olyan saját technológiát, amely az olvasást az élmény irányában kedvezően változtatja meg. Várhatóan ezt az újdonságot nyáron mutatják be, erről azonban többet nem kívánt mondani.

A mese.tv (www.mesetv.hu) az egyszervolt.hu online tévéje, amelyen a saját gyártású filmek mellett olyan klasszikus alkotások is láthatók, mint a Mézga család, a Dr. Bubó, a Süsü, a sárkány, a Frakk, a Kukori és Kotkoda, a Pom-pom meséi, a Vízipók-Csodapók vagy A nagy ho-ho-horgász. Belényesi Pál, az egyszervolt.hu, és ezen belül a mese.tv stratégiai igazgatója felidézte: tartalomszolgáltatóként már jó ideje gondolkodtak azon, hogyan lenne érdemes felújítani a weboldalt, úgy, hogy az még látványosabb és minél könnyebben kezelhető legyen a gyerekek számára is. Az IE9-re és a HTML5-technológiára építve a honlap most megújult, és ennek köszönhetően a videók sokkal egyszerűbben és teljesen szaggatásmentesen játszhatók le.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X