nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ingyen nyelvtanulás iPhone-on

Ingyenes verziót adott ki a Byki a nyelvtanulást segítő alkalmazáskészletében. Megnéztük, milyen.

nyest.hu | 2009. szeptember 3.
|  

A Byki nyelvenként adja ki oktatóprogramjait az AppStore-ban. Van német, spanyol, francia és még vagy 12 nyelvre külön-külön tanulóalkalmazás. A cég készítői szerint egy idegennyelv tanulása csak akkor lehet sikeres, ha kemény lexikális alapokon nyugszik.

E programok tehát elsősorban a memorizálást segítik, méghozzá a klasszikus cetlizős módszereket felidézve: a program kártyákat tol a felhasználó elé, melyeken alapvető (illetve egy adott lecke tematikájához illő) kifejezések vannak angolul és a tanulandó nyelvre lefordítva. Első alkalommal ezeket végig kell lapoznunk. A feliratokat kiejtethetjük, lassítva is, sőt egy gombnyomásra Twitteren is rájuk tudunk keresni, ami nagyon érdekes funkció, és hasznos tud lenni.

Ha ezeket végiglapoztuk, az alkalmazás sorra végigkérdezi őket oda-vissza, majd a végén egy kvízt is ad, de annak már nem sok értelme van akkor, ha az előző köröket lefutottuk. A kvíz inkább csak akkor érdekes, ha hosszadalmas tanulásba nem akarnánk fogni, hanem csak játszanánk egy kicsit.

A program felülete nagyon szép. Ha egy adott nyelvre megvásároltuk az alkalmazást, 10-20 lecke vár minket, és továbbiakat lehet még a programon belülről letölteni.

Az ingyenes Byki Global 15 nyelvet tartalmaz, viszont mindegyikből csak 3-3 bevezető anyagot.

Információ
X