nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ide születtem – de miért?

Akár Magyarországra, akár Székelyföldre születik az ember, magyarsága megőrzéséért tennie kell. De mit és hogyan? Egy pályázat történeteket vár.

nyest.hu | 2010. április 28.
|  

Túró rudi, Széchenyi, gulyásleves, Petőfi, hegedűszó, pesszimizmus – sokunknak sokfélét jelenthet az, hogy magyarnak születtünk. Ki magyar földre, magyar állampolgárként, ki pedig a határon túlra. A Székely-Hargita Alapítvány irodalmi pályázata most arra kéri a magyar diákokat, írják meg, mit jelent nekik magyarnak lenni, mit tesznek a magyarságuk megőrzéséért. Az Ide születtem – Történetek Székelyföldről és Magyarországról című pályázatra elsősorban novellákat, elbeszéléseket várnak.

A beérkezett pályamunkák közül a 40 nyertes egyhetes balatoni nyaraláson vehet részt augusztusban a többi díjazott fiatallal együtt. Emellett nem kis nyereménynek számít, hogy a 40 kiválasztott alkotást könyv formájában is kiadja majd a Székely-Hargita Alapítvány.

A körülbelül 2 ezer karakter terjedelmű pályázati anyagokat a palyazat@szekelyhargita.hu címre várják a szervezők 2010. április 30-ig. Az eredményhirdetésre 2010. június 10-én kerül sor. Pályázati feltétel csupán a hallgatói jogviszony megléte a pályázatban részt vevő oktatási intézményekben, illetve az utazáshoz szükséges magyarigazolvány kiváltása.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X