nyest.hu
Kövessen, kérem!

Nem lát minket a Facebookon?

Kenyérpirítón szeretné?

Legutolsó hozzászólások
 • mederi: Egy mondás jut eszembe.. "Elverlek fiam, mint a kétfenekű dobot!" A mérges ember dühében í...
  2020. 12. 03, 19:11  Dob és dob
 • mederi: @szigetva: Szerintem pl. a "kenyér" szó vonatkozásában (is) az egyes nyelvek hangváltozásá...
  2020. 12. 03, 07:25  Honnan jön a kenyér?
 • Szószóló: Úgy vélem, hogy egyszerű az összefüggés. Nem hiszek a véletlen egybecsengésekben, és TESze...
  2020. 12. 02, 22:42  Dob és dob
 • szigetva: @mederi: A vitánál az is nagyon fontos, hogy mindkét félnek legyenek ismeretei, ismerjen r...
  2020. 12. 02, 17:09  Honnan jön a kenyér?
 • mederi: cikk: " A kenyér szó biztos megfelelője csak az udmurtban van meg, ott ejtése kb. [kenyir]...
  2020. 12. 02, 16:58  Honnan jön a kenyér?
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Hiánypótló online konferencia a digitális tanulásról

A TanárBlog Akadémia és a #school Tudásháló által viccesen csak „kisszabásúnak” nevezett konferencia fontos és időszerű kérdésekkel foglalkozik. Ha pedagógus vagy, ott a helyed!

nyest.hu | 2020. november 6.
|  

Nem tudjuk megmondani, mikor áll át az ország valamennyi intézménye ismét digitális tanrendre – de erős a gyanú, hogy ez rövidesen bekövetkezik. A miniszterelnök szerint a téli szünetig kell még „kibírni”. Azaz könnyen lehet, hogy pillanatokon belül ismét ott találjuk magunkat, ahol tavasszal: beindul egy digitális tanrend, amire – legyünk teljesen őszinték – cseppet sincs jobban felkészülve az ország és az oktatási rendszer, az oktatásirányítás, mint tavasszal. 

Éppen ezért igen fontos kezdeményezés, amit a TanárBlog Akadémia és a #school Tudásháló jelentett be a napokban: novemberben, ráadásul péntek 13-án egy „kisszabású” műhelykonferenciát szervez A digitális tanulás – buktatók és sikertörténetek címmel. Nagy előnye az eseménynek, hogy – bölcsen – online szerveződik, ezért egyrészt minden internetkapcsolattal rendelkező érdeklődő jelen lehet.

Felkészülni, vigyázz...

Ahhoz, hogy a nagyon valószínűen közelgő digitális tanrendre felkészülten és ne pánikszerűen térjünk át, végtelenül hasznos dolog átbeszélni az eddigi tapasztalatokat. 

Hiánypótló online konferencia a digitális tanulásról

A konferencia előadói számos fontos témát érintenek: a bevezető előadásban 10 fontos tapasztalatot osztanak meg a szervezők digitális munkarenddel kapcsolatban. Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központtól arra keresi a választ, hogy hogyan alakítja át a COVID az iskolát, milyen iskolába megyünk majd vissza a járvány után? Fleischer Sára Iskolák a határon című előadása egy digitális országjárás tapasztalatairól számol be. Prievara Tibor A hatékony digitális keretrendszer - vár rád is egy LMS című előadásában gyakorlati segítséget nyújt a digitális transzformációhoz, míg Nádori Gergely a digitális tanóra összeállításáról ad fontos összefoglalót A digitális tanóra - tervezéstől a kivitelezésig címmel. 

A konferenciát egy Teachmeet - ötletek 3 percben című meetup zárja, kifulladásig, ahol a jelentkezőknek 3 percük van arra, hogy „érdekes, innovatív pedagógiai ötletüket vagy éppen egy kudarcukat megosszák a többiekkel”. 

Az újabb országos digitális munkarend árnyékában kimondottan ajánlott minden céltudatos pedagógusnak ez a „kisszabású”, ámde annál fontosabbnak ígérkező konferencia

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X