nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ha tanító vagy magyartanár, akkor itt a helye

Magyartanár vagy tanító? Esetleg ilyen szakon tanul? Mindemellett érdekli az, hogy hogyan értékel? Akkor itt egy izgalmas kutatás, amiben részt vehet. A kutatók olyan tanítókat, tanárokat és tanárjelölteket keresnek, akik a magyar nyelv tanításával foglalkoznak és szívesen tesztelnék az értékelési képességeiket.

nyest.hu | 2017. október 25.
|  

Tanító? Magyartanár? Ezek közül valamelyik szakon folytat egyetemi tanulmányokat? Érdekli, hogy hogyan értékel különböző felkészültségű tanulókat? Akkor ez a kutatás Önnek szól.

A Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem kutatói a kezdő és a gyakorló pedagógus értékelése közötti különbségekről kívánnak minél differenciáltabb képet kapni. A vizsgálat 3 ország magyartanáraira és tanítóira, illetve az ezen a szakon tanuló hallgatókra terjed ki, nevezetesen a magyarországi, szlovákiai és romániai magyar pedagógusokra és pedagógusjelöltekre.

A kutatásban az alapadatok megadása után egy-egy rövid feleletrészletet kell meghallgatnia a pedagógusnak (összesen ötöt), ezekre vonatkozóan pedig néhány állítást értékelnie. Ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe.

Ha Ön is beletartozik a megadott célcsoportba és szeretne részt venni a kutatásban, akkor nincs más dolga, mint a megfelelő országhoz tartozó kérdőívet kitölteni.

Magyarországi pedagógusoknak szóló kérdőív.

Romániai pedagógusoknak szóló kérdőív.

Szlovákia pedagógusoknak szóló kérdőív.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X