nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Iszonyat! Fiúzenekar, fazongyanta, feddés

Írországban a médiafelügyeleti testület bírálta az egyik rádiót a reggeli műsorsávban hallható szkeccs miatt. Büntetésről nincs hír.

nyest.hu | 2009. augusztus 11.
|  

2008 májusában egy hallgató tett panaszt az ír médiafelügyeleti testületnél, mivel szerinte az RTÉ 2fm egyik reggeli műsorában hallható jelenet túlment az ízlésesség határán, emellett pedig durva nyelvezetet használt. A paródia pénteken reggel 8:55-kor került adásba, így sok gyerek is hallhatta.

Az ominózus szkeccs a híres ír fiúzenekar, a nemrég újra összeállt Boyzone két tagját parodizálta két színész részvételével. A jelenet témája a gyantázás és az azt követő kellemetlenségek voltak – számolt be róla a BBC.

A testület kivizsgálta az ügyet, és megfeddte a csatornát a műsorrészlet nem megfelelő időzítéséért. A rádió azzal védekezett, hogy a Colm and Jim Jim Breakfast Show (Colm és Jim Jim reggeli show) célcsoportja a 25–44 éves korosztály, amelynek tagjai mind a nyelvezetet, mind a jelenet humorát tudják kezelni és értékelni – a kiskorúak és szüleik pedig a saját felelősségükre hallgatnak ilyen témájú műsorokat.

A felügyelőtestület elutasította a csatorna érveit.

Információ
X