nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Figyelmesebb hallgatóság a háziállat, mint a férj

Ön kivel beszéli meg a problémáit? Amennyiben házas, kézenfekvő válasz lenne: a férjével/feleségével. Sokaknál ez koránt sincs így.

MTI | 2010. április 30.
|  

A háziállatot tartó amerikai nők harmada véli úgy, hogy kedvencük jobb hallgatóságot jelent számukra, mint férjük – derül ki az Associated Press és a Petside.com szerdán közzétett közvélemény-kutatásából.

A házikedvencet tartó férfiak 18 százaléka állította ugyanezt feleségéről, illetve háziállatáról. Összességében körülbelül minden tizedik gazdi mondta, hogy megbeszélné problémáit háziállatával.

A felmérés szerint a legtöbb gazdi úgy véli, hogy háziállata stabil, és ritkán küzd depresszióval. Csupán a tulajok 5 százaléka mondta, hogy elvitte már kedvencét állatorvoshoz vagy állatpszichológushoz, mert nagyon letörtnek tűnt. Még kevesebben állították, hogy valaha is antidepresszánst adtak az állatnak. Ám ennél jóval többen támogatták az ötletet: a megkérdezettek 18 százaléka válaszolta, hogy már fontolóra vette, hogy szakemberhez fordul az állattal, ha az letörten viselkedne.

Igazán kedvelt terapeutának a kutyák bizonyultak, gazdáik 25 százaléka vallotta, hogy a négylábú jobban figyel rájuk, mint kétlábú társuk, míg a macskatulajdonosoknak csak 14 százaléka mondta ezt.

Karen Sueda állatviselkedés-kutató elmondta, hogy a házikedvencek feltétel nélküli támogatást adnak. Soha nem feleselnek, soha nincs rossz véleményük rólunk és mindig ott vannak, ha kell.

A telefonos közvéleménykutatásban 1112 állattartó embert kérdeztek meg, az eredmények hibaszázaléka 3,3 százalék.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X