nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Erkölcstan és nyelvművelés – óvodásoknak

Óvodások, kisiskolások ismerkedhettek játékos „kalandtúra” keretében a magyar nyelv szépségével szombaton és vasárnap a nyelvújító Kazinczy Ferenc településén, a zempléni Széphalomban, a Magyar Nyelv Múzeumában.

MTI | 2012. augusztus 13.
|  

Felhívjuk rá olvasóink figyelmét, hogy a 7 próbás írásmód nem felel meg a magyar helyesírás szabályainak (vö. kétnapos).

(A szerk.)

A múzeum 7 Próbás Varázskert címmel rendezte meg számos érdekességgel, kihívásokkal tűzdelt kétnapos programját a gyerekeknek. A helyi SzeptEmber Társulattal közreműködve tündérekkel, manókkal, boszorkákkal népesítik be a Kazinczy Emlékkertet.

Szathmáry-Király Ágnes, az intézmény kulturális menedzsere az MTI-vel közölte: a Magyar Nyelv Múzeuma fontosnak tartja az anyanyelv ápolását, a nyelvművelést, e cél eléréséhez pedig az óvodások, kisiskolásokra is szükség van.


A hétvégi rendezvényen nemcsak az anyanyelv szeretetére hívják fel a figyelmet, hanem fontos erkölcsi értékrendet is közvetítenek általa a gyerekeknek játékos, kalandos formában – mondta el a menedzser.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X