nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Érettségi: túl az első héten

A jövő héten latinból és héberből, biológiából, kémiából és földrajzból, fizikából, rajzból és spanyolból éretségiznek a diákok.

MTI | 2013. május 10.
|  

Rendben lezajlottak a pénteki német írásbeli érettségik az Oktatási Hivatal MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint, és ezzel problémák nélkül befejeződött a tavaszi vizsgák első hete. A héten magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből és két idegen nyelvből, angolból és németből adtak számot tudásukról a diákok. A vizsgák a jövő héten folytatódnak, és egészen május 27-ig tartanak. Május 13-án latinból és héberből, 14-én biológiából, 15-én kémiából és földrajzból, 16-án fizikából és rajzból, 17-én spanyolból, 21-én pedig informatikából tartják az írásbeliket.

A 2012-2013-as tanév tavaszi érettségi vizsgaidőszakában több mint 133 ezren tesznek legalább egy tárgyból valamilyen érettségi vizsgát. Az érettségizők közül 84 588 végzős középiskolás tesz ebben a vizsgaidőszakban úgynevezett rendes érettségit.

A mostani vizsgaidőszakban a diákok élhetnek a hét vizsgafajta mindegyikével, így a rendes, az előre hozott, a szintemelő, a kiegészítő, az ismétlő, a pótló és a javító érettségi letételével is. A vizsgafajták közül a legtöbb – 388 582, az összes vizsga 86 százaléka – rendes érettségi vizsga. A diákok mindösszesen 452 250 vizsgát tesznek le, ebből 413 450 középszintű, a többi 38 800 emelt szintű. Az emelt szintű vizsgák száma tavalyhoz képest öt százalékkal nőtt.

A vizsgák 3526 érettségi vizsgabizottság előtt zajlanak. Az írásbeli vizsgák után az emelt szintű szóbeli vizsgák június 6. és 13., a középszintű szóbeli vizsgák pedig június 17. és 28. között folynak.

Követem a cikkhozzászólásokat (RSS)
Hozzászóláshoz lépjen be vagy regisztráljon.
Még nincs hozzászólás, legyen Ön az első!
Információ
X