nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Érettségi a Facebookból?

Ha a vizsgarendszert szabályozó hatóság rábólint, hamarosan akár érettségizni is lehet a Facebookból vagy a Twitterből Nagy-Britanniában.

MTI | 2010. január 13.
|  

Az iskolai tanterv részévé és ezáltal érettségi tantárggyá akarják tenni a Facebookot, a Twittert és más internetes közösségi oldalakat Nagy-Britanniában. A tantárgy neve angol tanulmányok, digitális kommunikáció lenne, és e honlapok működésének ismeretét követelné meg a diákoktól. A tantárgyat önmagában is fel lehet venni, vagy része lehet a hagyományos angol nyelv és irodalom tantárgynak és alapfokú érettségi vizsgának (GCSE, vagyis General Certificate of Secondary Education).

A vizsgarendszert szabályozó hatóság jelenleg vizsgálja a tantárgy tartalmi követelményeit, és várhatóan már a jövő tanévben bevezetik az iskolákban. „Ez a képesítés a diákoknak a digitális szövegek iránti érdeklődésére épül..., bevezetése a tanulók változó szükségleteit és érdeklődését tükrözi” – idézett egy illetékest a The Daily Telegraph brit napilap honlapja.

A terv ellenzői azonban elítélik az elképzelést, mondván: egy ilyen tantárgy elvonja a diákok figyelemét az alapvető tantárgyak elsajátításától.

Információ
X