nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Ellentmondást kereső programot indított az Intel

A mikroprocesszor-gyártásban világelső Intel amerikai cég bejelentette: olyan szoftvert fejlesztett ki, amely képes a különböző honlapokon szereplő, egymásnak ellentmondó állítások kimutatására.

MTI | 2009. június 22.
|  

Az Intel berkeleyi kutatócsoportja által kidolgozott, a Firefox keresőprogramon futó Dispute Finder program figyelmezteti az  internetezőket, ha az általuk tanulmányozott internetes oldalakon szereplő állítások más honlapokon eltérő változatokban fordulnak elő.
„Ez azért fontos, mert egy honlapot olvasva az ember gyakran nem is gondol arra, hogy ott csak a történet egyik változata szerepel” – magyarázta az új program jelentőségét Robert Ennals, az Intel tudományos kutatócsoportjának tagja az interneten közzétett videofelvételen.
Ha a tanulmányozott szövegnek van eltérő verziója is, a program figyelmezteti az internetezőt, és bekeretezve megjeleníti a többi honlapon fellelhető, ellentmondó állításokat.

A Dispute Finder adatbázisát a felhasználók maguk bővíthetik. A kutatók állítólag a televíziós adásokra és a mobiltelefonos beszélgetésekre alkalmazható „ellentmondás-kereső program” fejlesztésén is dolgoznak.

Címkék: Tech, Plágium, Sajtó, Web
Információ
X