nyest.hu
Kövessen, kérem!
Legutolsó hozzászólások
A nyelvész majd megmondja
A legnépszerűbb anyagok
Írjon! Nekünk!
nyest.hu
nyest.hu
 
Egyre több az online anyuka

Még a csemeték betegségének is először interneten néznek utána a modern mamik, mielőtt orvoshoz fordulnának – derül ki egy felmérésből.

MTI | 2009. október 20.
|  

A mai anyáknak 63 százaléka látogatja rendszeresen az internetes közösségi oldalak egyikét, míg három éve ez az arány csak 11 százalék volt – derült ki a szülői feladatokkal foglalkozó BabyCenter.com weboldal felméréséből.
Az internetező anyák 44 százaléka használja arra a közösségi portálokat, hogy megtudja, mely márkákat és termékeket érdemes használni. „Nem tévéznek annyit, nem olvasnak olyan sok magazint, helyette megnézik a Facebookot és a Twittert, ahol a szülők valódi közösségként gyűlnek össze” – mondta a BabyCenter főszerkesztője.
2006-ban még csak az anyák 11 százaléka olvasott rendszeresen blogokat és mindössze 6 százalék vezetett blogot. Három évvel később már 29 százalék olvas rendszeresen internetes naplót, és 14 százalék maga is vezet.
A 25 ezer anya megkérdezésével végzett online felmérésből az is kiderült, hogy a mai mamik ritkábban fordulnak orvoshoz és inkább a világhálón néznek utána csemetéik betegségének. Ha pedig mégis felkeresik a doktort, nem a diagnózis, hanem a szükséges gyógyszer érdekli őket. A válaszadók 82 százaléka az interneten keres másodlagos orvosi véleményt.
Az online szülői közösségekben a gyerekek egészsége a vezető téma, ezt követik a fejlődéssel kapcsolatos topikok, majd a termékekkel foglalkozó beszélgetések.

Információ
X